Κόσμος

Επιστρέφει στις αγορές η Κύπρος

Στις αγορές με την έκδοση ομολόγου επιστρέφει αύριο η Κύπρος, δύο μόλις ημέρες μετά την αναβάθμιση της οικονομίας της από τον οίκο «Standard & Poor's» σε επενδυτική βαθμίδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, είπε ότι με την έξοδο στις διεθνείς αγορές τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Οι όροι, τόνισε, και τα επιτόκια της νέα έκδοσης ομολόγου «αναμένεται να είναι πολύ ευνοϊκά και θα δημιουργούν πρόσθετα δημοσιονομικά περιθώρια, γεγονός που θα ενισχύσει την εικόνα της Κύπρου, καθιστώντάς την ελκυστικότατο προορισμό για τους διεθνείς επενδυτές».

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Η Καθημερινή” Κύπρου αύριο θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου EMTN ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, με το οποίο θα καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες, που λήγουν εντός του έτους. Δεν αποκλείεται να αντληθούν μεγαλύτερα ποσά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του αποθεματικού ρευστών διαθεσίμων. Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή θα συναντηθεί με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της Χαμάς
Η Χαμάς, επιδιώκει να επεκτείνει τον έλεγχό της στη Γάζα την ώρα που σιγά-σιγά αρχίζουν να παίρνουν μορφή τα αμερικανικά σχέδια για το μέλλον του θύλακα
REUTERS
Ο εισαγγελέας Πιτ Σκανδαλάκης εναντίον του Τραμπ για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Τζόρτζια
Ο Πιτ Σκανδαλάκης αποκάλυψε ότι αυτοδιορίστηκε, αφού προηγουμένως προσέγγισε πολλούς άλλους εισαγγελείς αλλά όλοι αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση κατά του Αμερικανού Προέδρου
Ο Ελληναμερικανός εισαγγελέας της Τζόρτζια, Πιτ Σκανταλάκης