Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιστροφή στη Γη για το πλήρωμα του ISS – ΦΩΤΟ, VIDEO

Επιστροφή στη Γη για το πλήρωμα του ISS – ΦΩΤΟ, VIDEO

Ασφαλείς και… πανευτυχείς επέστρεψαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Γη από το διάστημα οι αστροναύτες που επί 146 μέρες έμειναν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πρόκειται για τον Κρις Χάντφιλντ (κυβερνήτης) της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας (CSA), τον Τομ Μάρσμπουρν (ιπτάμενος μηχανικός) της NASA και τον Ρομάν Ρομανένκο της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roskosmos).

Οι τρεις αστροναύτες εγκατέλειψαν τον ISS με μία κάψουλα Σογιούζ στις 23:08 GMT μετά από πέντε μήνες σε τροχιά, ανακοίνωσε η NASA.

Προσγειώθηκαν στις στέπες του Καζακστάν στις 2:31 GMT, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, όπως χαρακτηριστικά ενημέρωσε η ρωσική υπηρεσία διαστήματος.


Νέος διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μετά την αποχώρηση του Καναδού Χάντφιλντ, αναλαμβάνει ο Πάβελ Βινογκράντοφ της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Με την ευκαιρία της αποχώρησής του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο Καναδός Κρις Χάντφιλντ ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο κλιπ όπου αιωρείται στον διαστημικό σταθμό με μια ακουστική κιθάρα τραγουδώντας μια διασκευή του Ντέιβιντ Μπάουι, το θρυλικό Space Oddity, συγκεντρώνοντας πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέψεις στο YouTube μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στη NASA: διαρροή αμμωνίας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Ταξίδι στο διάστημα: Πραγματικότητα έως το τέλος 2014

“Έκλεισε για πάντα τα μάτια του” το Χέρσελ

Η Ελλάδα από το διάστημα – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ανησυχούν στη Γερμανία για τα σκουπίδια του διαστήματος

UFO; Ποιο UFO; Αλήθεια η μοντάζ; ΦΩΤΟ – VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε