Κόσμος

Επιτρέπει την επιβολή φόρου στις τράπεζες η G20

Η Ομάδα των 20 συμφώνησε να επιτρέψει στις χώρες μέλη της που το επιθυμούν να επιβάλλουν φόρους στις τράπεζές τους, όμως απέρριψε τις εκκλήσεις για την επιβολή ενός παγκόσμιου φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Οι ευρωπαϊκες χώρες και οι ΗΠΑ θέλουν οι τράπεζές τους να πληρώσουν για τα μεγάλα πακέτα στήριξης που τους προσφέρθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Όμως ο Καναδάς και κάποιες αναδυόμενες χώρες, ο τραπεζικός τομέας των οποίων επηρεάστηκε λιγότερο από την κρίση, αντιτίθενται στα αιτήματα για την επιβολή ενός φόρου σε όλες τις χώρες της G20, επειδή φοβούνται ότι θα βλάψει την οικονομία τους. 

Οι ηγέτες της G20 κατέληξαν σε έναν συμβιβασμό, συμφωνόντας ότι όσες χώρες το επιθυμούν μπορούν να επιβάλλουν φόρο στις τράπεζες, όμως οι χώρες που δεν το επιθυμούν δεν είναι αναγκασμένες να το κάνουν. Αυτός ο συμβιβασμός ήταν “το περισσότερο που θα μπορούσαμε να επιτύχουμε εδώ”, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα