Κόσμος

Επτά τόνοι λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στη Γαλλία κρυμμένα μέσα σε φορτίο με ιταλικά ζυμαρικά

Ο οδηγός του φορτηγού καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή και τελωνειακό πρόστιμο ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ

Επτά τόνοι λαθραία τσιγάρα μέσα σε ένα φορτίο με ιταλικά κανόλι (ιταλικά αρτοσκευάσματα που αποτελούνται από τηγανητή ζύμη) κατάσχεσαν οι τελωνειακές αρχές στη Γαλλία. Το εμπόρευμα είχε τελικό προορισμό την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τελωνειακών αρχών στη Γαλλία την Τετάρτη (15.10.2025), ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε τους επτά τόνους λαθραία τσιγάρα μέσα στα ιταλικά κανόλι, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.

Η κατάσχεση έγινε στις 9 Οκτωβρίου το πρωί από τους υπαλλήλους του τελωνείου του Σερμπούρ, μίας παραθαλάσσιας γαλλικής πόλης στη Μανς, οι οποίοι πραγματοποιούσαν έλεγχο σε ένα φορτηγό που μετέφερε ένα φορτίο «ζυμαρικών και σιτσιλιάνικων κανόλι, βάρους 19 τόνων» από την Τσεχία, με προορισμό την Ιρλανδία, με τη φόρτωση του εμπορεύματος να «έχει πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία», ανέφεραν οι τελωνειακές αρχές στο δελτίο Τύπου.

«Συνολικά, οι υπάλληλοι του τελωνείου έβγαλαν 7 τόνους λαθραίων τσιγάρων για μία αξία που υπολογίζεται στο λαθρεμπόριο σε 4,57 εκατομμύρια ευρώ», τα οποία είχαν κρύψει σε 22 παλέτες, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές.

 

Ο οδηγός του φορτηγού, η υπηκοότητα του οποίου δεν έχει γνωστοποιηθεί, οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης «έχοντας ήδη παραδεχθεί την ενοχή του», την 11η Οκτωβρίου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή.

Επιπλέον, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη γαλλική επικράτεια για δύο χρόνια και τελωνειακό πρόστιμο ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, όσο η εκτιμώμενη αξία των λαθραίων τσιγάρων στη «μαύρη» αγορά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα
Ο Τραμπ «τα έψαλλε» άσχημα στον γερουσιαστή Κρουζ, μετά από σφοδρή κριτική για τους δασμούς – «Άντε γα@@@ Τεντ»
Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι λόγω της ακρίβειας «θα γίνει σφαγή» στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του προέδρου
Ο Ted Cruz, γερουσιαστής τους Τέξας, μιλάει στον Donald Trump
Η Σουηδία επιτρέπει την φυλάκιση ανηλίκων από την ηλικία των 13 ετών – «Ισχύει για φόνους, βιασμούς, οπλοκατοχή και βομβιστικές επιθέσεις»
Η Σουηδία δίνει μάχη εδώ και 10 χρόνια προκειμένου να σταματήσει η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα, που οφείλεται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών
Αστυνομία της Σουηδίας