Κόσμος

Ερευνάται σχέση του “βομβιστή της Times Square” με τους Ταλιμπάν

Το ενδεχόμενο σχέσης του επίδοξου βομβιστή της Times Square με τους πακιστανούς Ταλιμπάν, εξετάζουν οι πακιστανικές αρχές.

Ο αμερικανός – πακιστανικής καταγωγής – Φειζάλ Σαχζάντ είχε σύμφωνα με πληροφορίες επισκεφθεί το Πακιστάν και συγκεκριμένα την περιοχή του νοτίου Ουαζιριστάν – προπύργιο των Ταλιμπάν – όπου φέρεται να είχε συναντηθεί με τους ηγέτες τους. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Ραχμάν Μαλίκ, προσθέτοντας ότι ο νεαρός θεωρείται ότι συναντήθηκε με τον Καρί Χουσείν αλλά και με τον Χακιμουλά Μεχσούντ.

Στην υπόθεση όπως ήταν φυσικό έχει εμπλακεί και το FBI, κλιμάκιο του οποίου βρίσκεται στο Πακιστάν για ανταλλαγή πληροφοριών με τους τοπικούς αξιωματούχους.
Αν όντως ο Σαχζάντ, τον οποίο γείτονες περιέγραψαν ως έναν “τυπικό αμερικανό νεαρό” έχει σχέση με τους πακιστανους Ταλιμπάν, τότε θα είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση αποπειράται να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στο αμερικανικό έδαφος.

Σημειώνεται ακόμη ότι αμέσως μετά την απόπειρα στην Times Square με παγιδευμένο αυτοκίνητο, κυκλοφόρησε βίντεο στο Ίντερνετ με το οποίο ο ηγέτης της οργάνωσης Τεχρίκ ε Ταλιμπάν του Πακιστάν, Χακιμουλά Μεχσούντ – τον οποίο ο αμερικανικός στρατός είχε επιβεβαιώσει τον Ιανουάριο ότι σκότωσε σε αεροπορική επιδρομή – δήλωσε “καλά στην υγεία του” και ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με τα σχόλια στα Grammy: «Τα χειρότερα βραβεία όλων των εποχών», «δεν έχω πάει ποτέ στο νησί του Επστάιν»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον παρουσιαστή Τρέβορ Νόα μετά τα σχόλια του που τον συνέδεσαν με την υπόθεση Επστάιν και απείλησε να του κάνει μήνυση
τραμπ
Τουλάχιστον 1.000 αναφορές στην πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας στα αρχεία Επστάιν: «Μου γαργαλάς το μυαλό»
Οι αποκαλύψεις για την επί χρόνια επικοινωνία τους συμπίπτουν με την έναρξη της δίκης του γιου της, o οποίος κατηγορείται για βιασμό - «Ντροπιαστική η φιλία μας»
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας
Χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ: Πάγωσαν από το κρύο τα ιγκουάνα – Πάνω από 1.000 τα τροχαία, τρένο έπεσε πάνω σε φορτηγό
Το φορτηγό ακινητοποιήθηκε πάνω στις γραμμές λόγω του χιονιού - Γέμισαν οι δρόμοι του Ορλάντο από τα παγωμένα ιγκουάνα - Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις, χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Χιόνια