Κόσμος

Ερντογάν: Η Άγκυρα ποτέ δεν εγκατέλειψε τον στόχο της για ένταξη στην ΕΕ

"Καρφιά" κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλάμβανε η ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το μανιφέστο του, εν όψει των πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στις 24 Ιουνίου.

“Η Άγκυρα ποτέ δεν εγκατέλειψε τον στόχο της για ένταξη στην ΕΕ. Ωστόσο οι εταίροι της Τουρκίας στην Ευρώπη δεν δείχνουν την ίδια αποφασιστικότητα για το ζήτημα”, τόνισε ο Ερντογάν, μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη.

opadoiErdogan
Φωτογραφία Reuters

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε επίσης ότι το νέο προεδρικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει μετά τις εκλογές, θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία και υποσχέθηκε χαμηλότερα επιτόκια και μείωση του πληθωρισμού.

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων της μετά τις δύο που προηγήθηκαν: “Δεν θα σταματήσουμε να περιορίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα προσθέσουμε και νέες (επιχειρήσεις) στην “Ασπίδα του Ευφράτη” και στον “Κλάδο Ελαίας”. Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι για νέες αποστολές”, είπε ο τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις δύο επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η χώρα στη Συρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων - Eίπε «Ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση
Το κείμενο που περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων επισημαίνει μάλιστα ότι «σε πολιτισμικά και ηθικά ζητήματα» το δίκαιο της Σλοβακίας υπερισχύει του ευρωπαϊκού
σλοβακία
Ερντογάν: «Θα πάρουμε το μερίδιό μας στη Μεσόγειο και θα έχουμε συνεργασία καζάν καζάν με τους γείτονες»
«Η Τουρκία δεν έχει καμία αξίωση για τα δικαιώματα ή την κυριαρχία κανενός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε για την Κύπρο ότι «η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών στο νησί»
REUTERS 31
Στη φυλακή la Santé ο Νικολά Σαρκοζί μετά την ιστορική καταδίκη του: Μονόκλινο κελί στην VIP πτέρυγα, τηλεόραση και ψυγείο με χρέωση
Ποια είναι η ιστορική φυλακή που κάποτε φιλοξένησε τον «Κάρλος τον Τσακάλι» και τον πρώην δικτάτορα του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα - Χρησίμευε και ως χώρος εκτελέσεων με γκιλοτίνα
Ο Νικολά Σαρκοζί
16