Κόσμος

Ερντογάν: Εχθρική η ενέργεια της Ελλάδας με τους S300 – Δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία και συγκεκριμένα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που στη γειτονική χώρα γιορτάζεται ως η “Μεγάλη Νίκη”, εξαπέλυσε νέα “πυρά κατά της Ελλάδας. 

“Δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί που έσυραν τον λαό τους και τη χώρα τους στην καταστροφή πριν από έναν αιώνα, εξακολουθούν να επιμένουν στο ίδιο λάθος”, είπε χαρακτηριστικά. 

Και συνέχισε: “Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στο σκηνικό έντασης που επιχείρησαν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι με διαρροές του υπουργείου Άμυνας που υποστήριζαν ότι στις 23 Αυγούστου ελληνικοί S-300 “λόκαραν” τουρκικά F-16, πάνω από το Αιγαίο, κάνοντας λόγο για “εχθρική ενέργεια της Ελλάδας”.

“Τα F-16 μας έχουν κλειδωθεί με ραντάρ από τα πυραυλικά συστήματα S-300. Αυτή είναι εχθρική συμπεριφορά. Και αν αυτό γίνει κατά τη διάρκεια μιας αποστολής του ΝΑΤΟ, θεωρείται πρόκληση για το σύνολο του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα δεν είναι πρόκληση για εμάς, αλλά για το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του. Αναρωτιόμαστε πώς θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στην παρενόχληση με τους S-300. Δεν μας έδωσαν F-35. Αντιδρούσαν στα εναλλακτικά αμυντικά συστήματα που παραλάβαμε. Ειλικρινά, κανείς μας δεν ενδιαφέρεται. Είμαστε μια χώρα που έχει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να παράγει κάθε προϊόν που μας το αρνούνται. Είμαστε η Τουρκία”.

Οι… δήθεν σύμμαχοι

Σε ομιλία που παραχώρησε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «εχθρική στάση» από «δήθεν» συμμάχους, όπως τους χαρακτήρισε.

«Σαφώς μας ενοχλεί πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοι μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεων μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, αφήνοντας παράλληλα σαφή υπονοούμενα ότι επιθυμεί να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Αναφέρθηκε επίσης και στην «αυξανόμενη ισχύ» της Τουρκίας, από τη Μεσόγειο μέχρι και τον Καύκασο, όπως σημείωσε: «Η επικαιροποίηση της πολιτικής γεωγραφίας φέρνει ως αποτέλεσμα και την επικαιροποίηση των δογμάτων ασφαλείας. Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής όπως απο την Μεσόγειο στην Μαύρη θάλασσα απο τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο είναι το αποτέλεσμα αυτής της νέας περιόδου».

 

Περισσότερα σε λίγο…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος
Ο γκουρού επικοινωνίας του Τραμπ συνεργάζεται με τον Σαλί Μπερίσα για την ανατροπή του Έντι Ράμα - Αποκάλυψη Politico ενόψει των εκλογών στην Αλβανία
Ο Κρις ΛαΣιβίτα συνέβαλε στην επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τώρα συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας
Κρις ΛαΤσιβίτα 3