Κόσμος

Ερντογάν: Κόβει κάθε γέφυρα με την ΕΕ λόγω της θανατικής ποινής

Το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε λόγο για πιθανό δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο τουρκικός λαός αν επιθυμεί την ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβάλει ένα δικαστήριο για ειδεχθή εγκλήματα ή προδοσία κατά της χώρας.

Ο Ερντογάν μίλησε για τη διεξαγωγή ενός ακόμα δημοψηφίσματος, μετά της 16ης Απριλίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας και την έγκριση των υπερεξουσιών στο πρόσωπο του προέδρου. «Πιστεύω ότι η θανατική ποινή πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο. Θα το εγκρίνουμε αμέσως μόλις επικυρωθεί», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανοικτή συγκέντρωση στη Μανίσα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Ανατολή».

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί μεγάλη καμπάνια σε όλη τη χώρα, προκειμένου να πείσει όσους περισσότερους πολίτες μπορεί, να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Ωστόσο, τόνισε, απαιτείται πρωτίστως η ψήφιση της αναθεώρησης του συντάγματος», τόνισε στη Μανίσα ο Τούρκος πρόεδρος, συνδέοντας τις δύο υποθέσεις και αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του για το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Αν χρειαστεί, θα οργανώσουμε ένα άλλο δημοψήφισμα. Αν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει την πρόταση – για τη θανατική ποινή – θα προτείνω τη διεξαγωγή ενός ακόμα δημοψηφίσματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι ένα από τα “αγκάθια” ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία είναι και η θανατική ποινή. Ξγέτες της ΕΕ έχουν δηλώσει πως αν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή, θα διακόψει κάθε γέφυρα για την πιθανή μελλοντική της ένταξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr