Κόσμος

Ερντογάν: Ο Άσαντ κερδίζει χρόνο στο θέμα των χημικών όπλων

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι αμφιβάλλει πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα εκπληρώσει τη δέσμευσή του να θέσει υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας και υποστήριξε πως ο Σύρος πρόεδρος κερδίζει χρόνο για να πραγματοποιήσει νέες "σφαγές".

“Το καθεστώς Άσαντ δεν τίμησε καμιά από τις δεσμεύσεις του, κέρδισε χρόνο για νέες σφαγές και συνεχίζει να το κάνει”, δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στην Κωνσταντινούπολη. “Αμφιβάλλουμε ότι οι υποσχέσεις που αφορούν τα χημικά όπλα θα τηρηθούν”.

Η κυβέρνηση του Άσαντ λέει πως αποδέχθηκε ένα ρωσικό σχέδιο το οποίο προβλέπει να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας για να επιχειρηθεί να αποτραπεί ενδεχομένως ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλήγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκαριστικές πληροφορίες για σφαγές χριστιανών στη Συρία – Τι δηλώνουν ελληνορθόδοξοιΣυρία: Στη Γενεύη ο Κέρι για τη συνάντηση με τον Λαβρόφ – Έτοιμη για επίθεση η Αμερική

Γυναίκα “χείμαρρος” κατά αμερικανού γερουσιαστή για τη Συρία – Συγκλονιστικό βίντεο

Το γράμμα του Πούτιν στον αμερικανικό λαό για τη Συρία – Έχετε συμφέρον να κάνετε πολέμους; Δε νομίζω

ΣΥΡΙΑ: οι αμερικανικές επιφυλάξεις η ρωσική ρελάνς και η απειλή πολέμου που παραμένει

Προετοιμασίες πολέμου στη Συρία: Ομπάμα, CIA εξοπλίζουν τους Σύρους αντάρτες

20 φωτογραφίες σοκ που “μιλάνε” για τη Συρία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουλάχιστον 1.000 αναφορές στην πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας στα αρχεία Επστάιν: «Μου γαργαλάς το μυαλό»
Οι αποκαλύψεις για την επί χρόνια επικοινωνία τους συμπίπτουν με την έναρξη της δίκης του γιου της, o οποίος κατηγορείται για βιασμό - «Ντροπιαστική η φιλία μας»
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας