Κόσμος

Ερντογάν στην Ελλάδα: Η στήριξη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ δεν θα σας σώσει

Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδόν παράλληλα με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας εκδήλωση του κόμματός του είπε μεταξύ άλλων ότι η χώρα του δέχεται επιθέσεις από την Ελλάδα και είπε χαρακτηριστικά: «Η στήριξη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ δεν θα σας σώσει».

Επανήλθε στο θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών μας λέγοντας: «Ξέρουμε πολύ καλά τις προθέσεις αυτών που μας προκαλούν. Τα όπλα που έχουν συγκεντρώσει στην Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για μας. Η ισχύς μας τα ξεπερνάει αυτά. Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί όσον αφορά στην άμυνά της, Η στήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν θα σας σώσει».

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρώπη ότι παίζει το παιχνίδι των τριών πιθήκων (δεν ακούω, δεν μιλάω δεν βλέπω) όσον αφορά στο μεταναστευτικό. 

Γυρίζοντας και πάλι πίσω σε χρόνια δοξασμένα και ανασύροντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τις νίκες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ερντογάν είπε: «Σήμερα, γιορτάζουμε περήφανα την 484η επέτειο της νίκης μας στη Ναυμαχία της Πρέβεζας, μια νίκη όπου ο Οθωμανικός Στόλος υπό την διοίκηση του Ναυάρχου Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά νίκησαν τους Σταυροφόρους σε μια από τις σπουδαιότερες νίκης στην ιστορία της Τουρκίας.

Μετά από αυτή την ένδοξη νίκη η οποία μετέτρεψε την Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη, η Μεσόγειος έγινε στην ουσία μια θάλασσα ειρήνης. Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όμως, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην κατοχή των ιμπεριαλιστών. Μας θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι η Μεσόγειος σήμερα «ακούγεται» μόνο για τις εντάσεις και τους θανάτους μεταναστών».

Και συνέχισε: «Μπροστά στους θανάτους των μεταναστών στην Μεσόγειο η Δύση προτιμά να παίζει το παιχνίδι των τριών πιθήκων. Οι πόρτες είναι κλειστές στους πρόσφυγες στην Δύση και είναι ανοικτές στα καθάρματα του FETO και τους τρομοκράτες του PKK».

Εδώ, επανέλαβε τα ψέματά του για την εκπαίδευση τρομοκρατών στην Ελλάδα λέγοντας: «Σχεδόν σε κάθε χώρα στην Ευρώπη και ειδικά στο Λαύριο στην Ελλάδα βρίσκουν προστασία οι δολοφόνοι που χύνουν το αίμα του λαού μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS