Σάββατο, 18 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ερντογάν: Συνεχίζεται το θρίλερ με την κατάσταση της υγεία του – Νέες ακυρώσεις στο πρόγραμμά του

Ερντογάν: Συνεχίζεται το θρίλερ με την κατάσταση της υγεία του – Νέες ακυρώσεις στο πρόγραμμά του

Συνεχίζεται το θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού μετά την ασθένειά του μπορεί να συνεχίσει σε περιορισμένη μόνο έκταση την προεκλογική εκστρατεία του. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αποφάσισε να μην παραστεί σήμερα στα προγραμματισμένα εγκαίνια μιας γέφυρας στα Άδανα. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το site της τουρκικής προεδρίας, θα συμμετάσχει στα εγκαίνια μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο του. Όπως δηλαδή τον είδαμε και χθες, Πέμπτη (27.04.2023), στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, στα οποία συμμετείχε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας διεξήγε με εντατικό ρυθμό την προεκλογική εκστρατεία του και πραγματοποιούσε συνήθως τρεις δημόσιες εμφανίσεις ενώπιον κοινού την ημέρα. Δεν έχει παραστεί όμως τις τελευταίες ημέρες ούτε στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, ούτε στα εγκαίνια μιας σιδηροδρομικής γραμμής για αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας στην Άγκυρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σπάνια παραλείπει να παραστεί σε εγκαίνια υποδομών, μέσω των οποίων προωθεί την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου. Αφού όμως κατέρρευσε το βράδυ της Τρίτης (25.04.2023) την ώρα που έδινε live συνέντευξη, ακύρωσε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του. Γεγονός που έχει πυροδοτήσει πολλά σενάρια σχετικά με το τι έπαθε τελικά, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου. 

«Δεν επιστρέφει στις συγκεντρώσεις, έχει αργές κινήσεις, παγωμένο βλέμμα, μειωμένη ικανότητα κρίσης», σχολιάζουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία για την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν. Από την προεδρία πάντως υποστηρίζουν ότι ταλαιπωρείτε από μια ιογενή γαστρεντερίτιδα. 

«Ιογενής γαστρεντερίτιδα»

Το θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης: ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να δώσει μακρά συνέντευξη σε δύο τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, λιγότερο από 20 ημέρες πριν από τις εκλογές και αφού έκανε τρεις δημόσιες εμφανίσεις σε ισάριθμες πόλεις μέσα στην ίδια ημέρα. Η εκπομπή καθυστέρησε χωρίς εξηγήσεις για μιάμιση ώρα και διακόπηκε αιφνιδιαστικά στο δέκατο λεπτό.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ένιωσε μια έντονη αδιαθεσία, σε σημείο που διέκοψαν την live μετάδοση και ενώ κάποιος ακούστηκε να φωνάζει: «Ω, Θεέ μου». 

«Ο, γουάου», ακούστηκε μία άγνωστη φωνή πίσω από την κάμερα πριν διακοπεί η μετάδοση, ενώ ο δημοσιογράφος που διατύπωνε την ερώτησή του σηκωνόταν από την θέση του.

Κάτωχρος, ο Ερντογάν εμφανίσθηκε στην οθόνη ένα τέταρτο αργότερα περικόπτοντας την συνέντευξη και εξηγώντας ότι έχει «κολλήσει ιογενή γαστρεντερίτιδα». Η συνέντευξη του προέδρου της Τουρκίας έληξε εντός ολίγων λεπτών, καθώς ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.

Δείτε βίντεο:

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πρόσφατες δημοσκοπήσεις προοιωνίζονται μια μάχη στήθος με στήθος του Ερντογάν με τον κυριότερο αντίπαλό του για την προεδρία, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις