Κόσμος

Έρχονται τα… αυτόνομα λεωφορεία και θα κινούνται με ευκολία στις μεγάλες πόλεις

Τρεις εταιρίες-προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών βρίσκονται στο τελικό στάδιο για να αναπτύξουν αυτόνομα λεωφορεία τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν με ευκολία ανθρώπους που κατοικούν σε μεγάλες πόλεις.

Η Robert Bosch, η Continental και η ZF Friedrichshafen παρουσίασαν τα συγκεκριμένα αυτόνομα λεωφορεία πόλης, τα οποία σε πρώτη φάση θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 15 επιβάτες. Τα λεωφορεία θα μπορούν να ικανοποιήσουν στο μέλλον μεγάλες εταιρείες κούριερ ή e-shop για διανομές εντός πόλης.

Θα… συμφέρουν τα αυτόνομα λεωφορεία;

Θεωρητικά, αυτά τα οχήματα θα πρέπει να παραμείνουν σε συνεχή λειτουργία πολλές ώρες ημερησίως για να αποσβέσουν το κόστος κτήσης τους, τους υπολογιστές και την συντήρησή τους. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι τρεις μεγάλοι γερμανικοί οίκοι είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις με άλλες υποστηριχτικές εταιρείες προκειμένου να λύσουν κάθε εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία τους.

Κάθε προμηθευτής-κατασκευαστής αναπτύσσει τη δική του τεχνολογία και ακολουθεί παρόμοιες στρατηγικές ανάπτυξης. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει μια ομάδα ατόμων που θα στηρίζει το εγχείρημα και θα είναι «χρεωμένη» για μια γεωγραφική περιοχή.

Σήμερα πολυτελή σήματα όπως η Mercedes-Benz, η Cadillac και η BMW εισάγουν οχήματα με αυτοματισμό επιπέδου 3. Σύμφωνα με αυτό το επίπεδο μπορούν να κινούνται σε έναν αυτοκινητόδρομο, να επιταχύνουν και να φρενάρουν. Όμως η υποστήριξη τέτοιων οχημάτων είναι ακόμη αρκετά δαπανηρή. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των συμβατικών μοντέλων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ