Κόσμος

Έσεξ: Μια ακόμη σύλληψη για το φορτηγό ψυγείο με τους 39 νεκρούς

Σε μια ακόμη σύλληψη για φορτηγό ψυγείο με τις 39 σορούς στο Έσεξ προχώρησαν οι αρχές. Παράλληλα εστάλησαν στο Βιετνάμ έγγραφα για την ταυτοποίηση τεσσάρων από τους νεκρούς.

Η βιετναμέζικη κυβέρνηση έκανε γνωστό πως οι αρχές της Βρετανίας έστειλαν έγγραφα στο Βιετνάμ ώστε να διενεργήσει ελέγχους για τέσσερις από τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν την Τετάρτη νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ.

Στον ιστότοπο της κυβέρνησης αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπούι Τανχ Σον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι φάκελοι παραδόθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Βιετνάμ για «συντονισμό της διαδικασίας ταυτοποίησης».

«Το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργεί φακέλους για τα πιθανά θύματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι Βιετναμέζοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων», τόνισε ο Σον.

Να σημειωθεί πως μέσα στην ημέρα θα παρουσιαστεί μέσω βιντεοσύνδεσης ενώπιον δικαστηρίου ο 25χρονος Μόρις Ρόμπινσον, ο οδηγός του φορτηγού, εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί 39 κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, συνωμοσία για συνδρομή σε παράνομη διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Click4more: DNA από συγγενείς αγνοούμενων πήρε η αστυνομία στο Βιετνάμ

Την ίδια στιγμή η αστυνομία του Έσεξ επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας που συνελήφθη χθες Σάββατο στο Δουβλίνο από την ιρλανδική αστυνομία για άλλη υπόθεση ενδεχομένως να συνδέεται με το περιστατικό.

Βρετανοί ερευνητές, πάντως, συμμετέχουν στη μεγαλύτερη διαδικασία ταυτοποίησης θυμάτων στην ιστορία της βρετανικής αστυνομίας. Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι τα θύματα ήταν Κινέζοι, αλλά πολλές οικογένειες από το Βιετνάμ έχουν εκφράσει φόβους ότι υπάρχουν συγγενείς τους μεταξύ των νεκρών.

Κάποια από τα θύματα φέρονται να πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να φτάσουν ως τη Βρετανία προκειμένου να εργαστούν. Εξάλλου οι ερευνητές εξετάζουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό αυτό ήταν ένα από τρία που μετέφεραν συνολικά περίπου 100 μετανάστες.

Με πληροφορίες από BBC

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Γιατί θέλουν να συναντηθούν Πούτιν και Τραμπ – Τα 5 πιθανά σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Το ενδεχόμενο μίας συνάντησης Τραμπ - Πούτιν έχει «κλειδώσει», ενώ τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν συμφέρον να προχωρήσουν σε τέτοιους διαλόγους σε αυτή τη φάση του πολέμου στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία
Τραμπ για συνάντηση με Πούτιν παρά την απουσία Ζελένσκι: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σταματήσω τις δολοφονίες»
Ο πρόεδρος Τραμπ είχε απευθύνει στη Ρωσία τελεσίγραφο, που τυπικά εξέπνεε σήμερα, να κλείσει συμφωνία με την Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος, επί ποινή πολύ σκληρών οικονομικών κυρώσεων αν δεν προχωρούσε
Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
Εγκρίθηκε η πρόταση Νετανιάχου για την πλήρη κατάληψη της Γάζας: Απελευθέρωση ομήρων και αφοπλισμό της Χαμάς ζητά το Ισραήλ
Τα 5 σημεία της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα - Το γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε πως θα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους που βρίσκονται εκτός ζωνών μάχης
Benjamin Netanyahu