Κόσμος

Έτσι χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες – Gift cards από τους υποστηρικτές

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, όπως αποκαλύπτεται, χρηματοδοτούν την τρομοκρατική ομάδα με iTunes vouchers.

Οι gift cards iTunes ή Google Play αγοράζονται από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους και μετά οι τζιχαντιστές τις εξαργυρώνουν με την online πώλησή τους.

Αυτός είναι ένας από τους απλούς τρόπους για τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να χρηματοδοτήσουν τους τζιχαντιστές χωρίς να μεταφέρουν χρήματα μέσω τραπεζών.

Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους συμβουλεύουν τους υποστηρικτές τους μέσω της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram να αγοράζουν κάρτες iTunes και Google Play.

Ο οργανισμός παρακολούθησης τρομοκρατικών επιθέσεων SITE Intelligence Group, που ανακάλυψε και τις μεθόδους τους, τονίζει πως οι υποστηρικτές έχουν παροτρυνθεί να χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος με Bitcoin.

Αφού αγοράζουν τις κάρτες στέλνουν τους κωδικούς ενεργοποίησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους ταμίες της τρομοκρατικής ομάδας.

Είναι εκείνοι που μετά πουλάνε τους κωδικούς στο ίντερνετ για μετρητά, με μία μικρή χασούρα.

Το κόλπο για ξέπλυμα στο ίντερνετ

Ήταν το 2010 που 5 άντρες από το Rochdale φυλακίστηκαν για τη χρήση καρτών iTunes για να ξεπλύνουν χρήματα στο ίντερνετ.

Είχαν χρησιμοποιήσει κλεμμένους κωδικούς πιστωτικών καρτών για να αγοράσουν κάρτες αξίας 750.000 λιρών και να τις πουλήσουν φθηνότερα στο eBay.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ
Κίνα: Το Πεκίνο ετοιμάζει μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση για να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους της
Η Κίνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της – Πίσω από τα φουτουριστικά όπλα, ο στόχος είναι να προβληθεί ισχύς και αποτροπή, γράφει το πρακτορείο Reuters
Πρόβα πτήσης πριν από στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, Κίνα
Γαλλία: Ο Φρανσουά Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 8 Σεπτεμβρίου – «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα»
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει παρουσιάσει σχέδιο περικοπών άνω των 40 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς αντιπολίτευσης
Francois Bayru 1
Η Ουκρανία καταγγέλλει τον σκηνοθέτη Γούντι Άλεν μετά την εμφάνισή του σε φεστιβάλ κινηματογράφου στη Ρωσία
Ο Αμερικανός κινηματογραφιστής κατηγορείται ότι εξυπηρετεί την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, αφού συμμετείχε διαδικτυακά σε φεστιβάλ στη Μόσχα και έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον ρωσικό κινηματογράφο, σύμφωνα με το Politico
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν