Κόσμος

Ευρωεκλογές 2014: Γερμανία: Προηγείται το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα

Την τελευταία λέξη έχουν σήμερα οι ψηφοφόροι από τις υπόλοιπες 21 χώρες - μέλη της ΕΕ. Μεταξύ αυτών είναι και η Γερμανία με συνολικά 64 εκατομμύρια ψηφοφόρους, εκ των οποίων τα σχεδόν 3 εκ. είναι πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο προεκλογικός αγώνας στη χώρα κύλησε μάλλον βαρετά και δεν είχε ίχνος ενθουσιασμού και έντασης.

Παρά τις προσπάθειες των πολιτικών και των ΜΜΕ με debate των δύο κύριων αντιπάλων, του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και του Μάρτιν Σουλτς για το Σοσιαλιστικό και με ειδικές εκπομπές για να καταδείξουν τις ιδιαιτερότητες της εκλογικής αναμέτρησης, συνάντησαν μάλλον την αδιαφορία του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μετά από έξι χρόνια ευρωκρίσης η Ευρώπη έχει προκαλέσει κόπωση στους Γερμανούς. Ακόμη και το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αναμένεται να λάβει το εκπληκτικό ποσοστό του 7% , δεν μπόρεσε να “ποντάρει” πιο ψηλά με θέματα, όπως κούρεμα χρέους, ευρωομόλογα, μηχανισμός διάσωσης και Ελλάδα. 

Στα πλακάτ και στα προεκλογικά σπότ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα έριξε το βάρος του στην καγκελάριο Μέρκελ, και όχι στον Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, που είναι σχετικά άγνωστος στη Γερμανία, αλλά ούτε και στον γερμανό επικεφαλής υποψήφιο του κόμματος, Ντέιβιντ Μακ ΄Αλιστερ, σε σημείο που δημιουργήθηκε σύγχυση για το ποιος είναι τελικά ο υποψήφιος. Αντίθετα το Σοσιαλδημοκρατικό “επένδυσε” στον Μάρτιν Σουλτς, ως ο “Γερμανός για την Ευρώπη”, όπως αναφέρουν τα πλακάτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ
Θρήνος στην Βραζιλία: Νεκρή η 11χρονη σταρ του Netflix, Milena Brandao - Έπαθε 12 καρδιακές ανακοπές μέσα σε δύο μέρες
Η Μιλένα Μπραντάο απεβίωσε εννέα ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων έντονων συμπτωμάτων πονοκεφάλου. Η είδηση έχει συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό χώρο της Βραζιλίας, όπου η μικρή ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα αγαπητή
Η 11χρονη Βαζιλιάνα ηθοποιός, Μιλένα Μπραντάο 3
Πρίγκιπας Λούις: Όλο σκανταλιές στις εκδηλώσεις για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου – Οι πόζες και το τρολάρισμα στον αδελφό του
Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καταγράφεται η στιγμή που ο Τζορτζ φτιάχνει τα μαλλια του και δευτερόλεπτα αργότερα ο Λούις μιμείται την κίνηση του αδελφού του
Ο πρίγκιπας Λούις με τον πατέρα του, πρίγκιπα Γουίλιαμ