Κόσμος

«Ευχαριστώ» της Μπριζίτ Μακρόν στους Βραζιλιάνους για την στήριξη

Το μέρος της Μπριζίτ Μακρόν πήραν οι Βραζιλιάνοι για τα προσβλητικά σχόλια που έκανε γι΄ αυτήν ο Μπολσονάρο. Η πρώτη κυρία τους ευχαρίστησε για την στήριξη.

Η Μπριζίτ Μακρόν, ευχαρίστησε σήμερα τους Βραζιλιάνους  για την υποστήριξή τους μετά τα προσβλητικά σχόλια που έκανε σε βάρος της ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

“Θα ήθελα απλώς να πω (…) δυο λόγια στους Βραζιλιάνους και τις Βραζιλιάνες, στα πορτογαλικά: muito obridaga” (σ.σ. σας ευχαριστώ πολύ), είπε η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν.

“Οι καιροί αλλάζουν. Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται ήδη πάνω στο τρένο της αλλαγής, οι γυναίκες είναι εκεί, όπως κι εσείς που σχεδόν όλοι το καταλάβατε, κύριοι. Όχι όμως όλοι: κάποιοι είναι στην αποβάθρα και είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσουν να ανέβουν στο τρένο”, πρόσθεσε, δηλώνοντας “πολύ συγκινημένη” από την υποστήριξη που της εξέφρασαν οι Βραζιλιάνοι.

Η δήλωση αυτή έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων ενός μουσείου στο Αζινκούρ.

Τα σχόλια του Μπολσονάρου για την Μπριζίτ Μακρόν οδήγησαν τον Γάλλο πρόεδρο να δηλώσει μπροστά στις κάμερες, να αποκτήσει ο λαός της Βραζιλίας “πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που θα είναι αντάξιος με τις περιστάσεις”. Την Τετάρτη, ο Μπολσονάρου διέγραψε τις αναρτήσεις του στο Facebook που αφορούσαν τη σύζυγο του Μακρόν “για να μην παρερμηνευθούν”, όπως είπε ο εκπρόσωπός του. Στο μεταξύ όμως, στο Twitter, υπό το χάσταγκ #DisculpaBrigitte (“Συγγνώμη Μπριζίτ”) πολλοί χρήστες είχαν εκφράσει την ντροπή τους για τα σχόλια αυτά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Οι ΗΠΑ «πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους» στο Ιράν, ήθελαν να ρίξουν λίγες νάρκες και τους καταστρέψαμε 54 πλοία
Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι «κοιμόταν βαθιά» όταν οι αξιωματούχοι πρότειναν ονόματα, μέχρι που πρότειναν το «Επιχείρηση Epic Fury» για τον πόλεμο με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Το φεγγάρι είναι ασφαλές», επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες της NASA: Ο αστεροειδής 2024 YR4 δεν είναι σε τροχιά σύγκρουσης
Ο αστεροειδής θεωρήθηκε για λίγο ο «πιο επικίνδυνος αστεροειδής» των τελευταίων δεκαετιών, αφού οι επιστήμονες αρχικά υπολόγισαν ότι είχε 3,1% πιθανότητα να συγκρουστεί ακόμη και με τη Γη το 2032
Φεγγάρι
Ερντογάν: Έκκληση για κατάπαυση πυρός στο Ιράν - «Ο Νετανιάχου είναι η μεγαλύτερη καταστροφή μετά το Ολοκαύτωμα για τον ισραηλινό λαό»
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα καταβάλλει διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επιστροφή των εμπλεκομένων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan listens as Somalia's President Hassan Sheikh Mohamud speaks during a joint news conference in Istanbul, Turkey, Tuesday, Dec. 30, 2025. (AP Photo/Khalil Hamra)