Κόσμος

Φάρατζ: Έρχεται και νέος σεισμός στη βρετανική πολιτική σκηνή

Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι απέρριψε την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα για τον... "Πρεσβευτή Φάρατζ" λέγοντας ότι δεν υπάρχει κενή θέση, καθώς ο Κιμ Ντάροκ υπηρετεί αυτή την περίοδο ως πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, σε ένα πάρτυ που έγινε στο ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου, ο Νάιτζελ Φάρατζ έγινε δεκτός με επευφημίες από τους παρισταμένους χρηματοδότες του, όταν εμφανίστηκε με έναν δίσκο με πυραμίδες από Ferrero Rocher.
Ο Φάρατζ εξήρε την “πολιτική επανάσταση”, όπως την χαρακτήρισε, που οδήγησε στο Brexit και στη συνέχεια στην εκλογή του Τραμπ, τον οποίο ο ηγέτης του βρετανικού ξενοφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) είχε υποστηρίξει σε προεκλογική του συγκέντρωση.
“Για όσους βρίσκονται εδώ και δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτό που συνέβη το 2016, έχω κάτι πραγματικά φρικτό να σας ανακοινώσω: του χρόνου θα είναι τρισχειρότερα”, είπε ο Φάρατζ στους προσκεκλημένους κατεβαίνοντας τη σκάλα σε αίθουσα του πολυτελούς ξενοδοχείου εν μέσω γέλιων και χειροκροτημάτων.
“Εχω την εντύπωση ότι έρχεται και νέος σεισμός στη βρετανική πολιτική σκηνή, ίσως στις επόμενες εκλογές”, είπε ο ίδιος αφού προηγουμένως παραπονέθηκε ότι η Βρετανία εξακολουθεί να κυβερνάται από “την τάξη επαγγελματιών πολιτικών καριέρας”.
Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV σχετικά με τις βλέψεις του Φάρατζ για τη θέση του πρεσβευτή στις ΗΠΑ, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ απάντησε ότι αν χρειαστεί ποτέ συμβουλές από εκείνον, έχει το τηλέφωνό του.
“Πείτε του να μην ετοιμάζεται”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» - Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους
Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης
Αστυνομικοί στη Γερμανία
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1