Κόσμος

Φλόριντα – Διάγγελμα Τραμπ: Μίλησε χωρίς όμως να… λέει κάτι!

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί το Πάρκλαντ της Φλόριντας, για να συναντηθεί με επιζώντες και τοπικούς αξιωματούχους, μία ημέρα αφότου ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας 19 ετών, άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους σε λύκειο της περιοχής.

«Σκοπεύω να επισκεφθώ το Πάρκλαντ για να συναντηθώ με τις οικογένειες και τις τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου προκειμένου να συνεχίσουμε τον συντονισμό της ομοσπονδιακής βοήθειας» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο μεγιστάνας, ο οποίος εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει», δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών», πιστός στο πνεύμα όσων έγραψε νωρίτερα το πρωί, όταν σε ένα tweet χαρακτήρισε τον δράστη του μακελειού «ψυχικά διαταραγμένο» πρόσωπο.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση και ειρήνη στη χώρα.

«Εάν έχετε ανάγκη από βοήθεια, στραφείτε σε έναν καθηγητή, ένα μέλος της οικογένειάς σας, ένα στέλεχος της τοπικής αστυνομίας ή ένα ηγετικό μέλος της θρησκευτικής κοινότητας. Απαντήστε στο μίσος με αγάπη, απαντήστε στη σκληρότητα με ευγένεια» επισήμανε.

«Θα πρέπει να εργαστούμε επίσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα στη χώρα μας η οποία θα ενστερνίζεται την αξιοπρέπεια της ζωής η οποία με τη σειρά της θα οικοδομεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις» τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

«Δεν επαρκεί να ενεργούμε για να έχουμε την εντύπωση ότι αλλάζουμε τα πράγματα, πρέπει πραγματικά να τα αλλάξουμε» υπογράμμισε ο ίδιος.

Κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα πρέπει να κινδυνεύει σε αμερικανικά σχολεία, είπε ο πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας το μακελειό «μια σκηνή φρικτής βίας, μίσους και κακίας».

Κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού του διαγγέλματος ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υπογράμμισε ότι θέλει να απευθυνθεί στα παιδιά της Αμερικής στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν είναι ποτέ μόνα τους και δεν θα μείνουν ποτέ μόνα τους».

«Έχετε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εσάς, που σας αγαπούν και που θα κάνουν τα πάντα για να σας προστατεύσουν» τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 5
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν