Κόσμος

Φλόριντα: Ο κυβερνήτης υπέγραψε τον νέο εκλογικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο

Ο κυβερνήτης στην Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ, υπέγραψε σήμερα τον νέο εκλογικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο, γεγονός που πλήττει τις μειονότητες, σύμφωνα με τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Ο νόμος προβλέπει ότι για να μπορέσει να ψηφίσει κανείς δια αλληλογραφίας θα πρέπει να διαθέτει κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης. Μειώνονται επίσης τα γραμματοκιβώτια όπου οι ψηφοφόροι ρίχνουν την επιστολική ψήφο τους ενώ απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται ιδιωτικοί πόροι για τη χρηματοδότηση εκλογικών δαπανών.

Ο ΝτεΣάντις, Ρεπουμπλικάνος και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε τον νόμο αυτόν στο Παλμ Μπιτς, κοντά στην κατοικία του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο. Η τελετή μεταδόθηκε κατ’ αποκλειστικότητα από το συντηρητικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

«Τα γραμματοκιβώτια πρέπει να επιτηρούνται, δεν μπορείτε να τα αφήσετε χωρίς επιτήρηση», είπε ο ΝτεΣάντις στην πρωινή εκπομπή Fox & Friends του καναλιού. Ο νέος νόμος εγγυάται «την ακεραιότητα και τη διαφάνεια» της ψηφοφορίας, πρόσθεσε

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει παραδεχθεί μέχρι και σήμερα την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, επιμένοντας, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, ότι έγινε νοθεία. Κατά κύριο λόγο αμφισβητεί την εγκυρότητα της επιστολικής ψήφου, την οποία χρησιμοποίησαν οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι. Αυτά τα ψηφοδέλτια ήταν που έγειραν την πλάστιγγα στη μεριά του Μπάιντεν.

Η Επίτροπος Γεωργίας της Φλόριντας, Νίκι Φράιντ, η μοναδική εκλεγμένη εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην τοπική κυβέρνηση, κατηγόρησε τον ΝτεΣάντις ότι υιοθέτησε αυτόν τον νόμο για να ικανοποιήσει τον Τραμπ και την εκλογική βάση του. «Η μοναδική απάτη που είχα εδώ προερχόταν από τους Ρεπουμπλικάνους. Αυτός ο νόμος υιοθετήθηκε και υπογράφτηκε αποκλειστικά για ένα πρόσωπο», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφερόμενη στον Τραμπ.

Η οργάνωση για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων NAACP εκτιμά από την πλευρά της ότι ο νέος νόμος «δημιουργεί εμπόδια» για όλους τους ψηφοφόρους της Φλόριντας και «επηρεάζει δυσανάλογα» τους Αφροαμερικανούς, τους Λατίνους και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν δελτία ταυτότητας και η ταυτοποίηση γίνεται με το δίπλωμα οδήγησης, που όμως δεν το έχουν πάντα όσοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση στο Μάντσεστερ: Το Ισραήλ κατηγορεί τη Βρετανία για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό
Μετά τη σφαγή έξω από συναγωγή στο Μάντσεστερ, Ισραηλινοί υπουργοί κατήγγειλαν τη Μεγάλη Βρετανία, κατηγορώντας την ότι «προστατεύει τρομοκράτες» και ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού
Αστυνομικοί δίπλα στο πτώμα του δράστη στο Μάντσεστερ
Γερμανία: Άνοδος της AfD στις δημοσκοπήσεις – Η δυσπιστία απέναντι στην κυβέρνηση φτάνει σε ιστορικά υψηλά
Μια νέα δημοσκόπηση DeutschlandTrend φέρνει την ακροδεξιά AfD στην κορυφή μαζί με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), την ώρα που η εμπιστοσύνη προς την κυβερνητική συμμαχία καταρρέει
AfD
Η Αίγυπτος θέλει να πείσει τη Χαμάς να αποδεχθεί το σχέδιο Τραμπ – «Κανένας εκτοπισμός του πληθυσμού της Γάζας»
Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Μπάντρ Αμπντελάτι, δήλωσε ότι η Αίγυπτος συνεργάζεται με το Κατάρ και την Τουρκία προκειμένου να πείσει τη Χαμάς να ανταποκριθεί θετικά στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου
Καπνός μετά από ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα
Πούτιν: Θα απαντήσουμε στην υστερική στρατικοποίηση της Ευρώπης – Ανοησία τα περί πολέμου με το ΝΑΤΟ
«Ειλικρινά, θέλω απλώς να πω: ηρεμήστε, κοιμηθείτε ήρεμα και ασχοληθείτε με τα προβλήματά σας. Απλώς ρίξτε μια ματιά σε αυτό που συμβαίνει στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
8
Le Monde: Σε «ναυάγιο» οδηγείται η κατασκευή του μαχητικού FCAS – Γαλλία και Γερμανία στα «χαρακώματα»
Ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια από τον Εμανουέλ Μακρόν και την Άνγκελα Μέρκελ ως σύμβολο της ευρωπαϊκής κυριαρχίας στην άμυνα, όμως το FCAS βρίσκεται σήμερα σε υπαρξιακή κρίση που απειλεί την ίδια του την ύπαρξη
Ένα μοντέλο του FCAS
Επίθεση στο Μάντσεστερ: Δύο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες έξω από συναγωγή – «Τρομοκρατική ενέργεια» λένε οι αρχές
Ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι έξω από συναγωγή στο Μάντσεστερ ανέρχεται σε δύο νεκρούς και τρεις σοβαρά τραυματίες – Νεκρός και ο ύποπτος δράστης
Αξιωματικός της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών επιθεωρεί το πτώμα του υπόπτου στο Μάντσεστερ 3