Κόσμος

Φροντιστήρια ξένων γλωσσών απέσυραν διαφήμιση με τη Μελάνια Τραμπ!

Μετά τις νομικές απειλές, φροντιστήριο ξένων γλωσσών απέσυρε διαφημίσεις του με κεντρικό πρόσωπο τη Μελάνια Τραμπ.

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών βάσισε την καμπάνια του στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ. Η πρωτότυπη διαφημιστική εκστρατεία στόχευε να πείσει τους Κροάτες να τη μιμηθούν, μαθαίνοντας αγγλικά.

“Απλά σκεφτείτε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με λίγα αγγλικά”, ήταν το σλόγκαν της διαφήμισης που δέσποζε η μορφή της Μελάνια Τραμπ. Μετά τις νομικές απειλές από τον δικηγόρο της, οι διαφημιστικές πινακίδες αφαιρέθηκαν από το Ζάγκρεμπ.

Το φροντιστήριο στην κροατική πρωτεύουσα ήθελε να προσελκύσει νέους μαθητές, υπενθυμίζοντάς τους την προσωπική εμπειρία της Μελάνια Τραμπ. Ο Σλοβένος δικηγόρος της Μελάνια Τραμπ απαίτησε να αφαιρεθούν άμεσα οι διαφημιστικές πινακίδες όπου φαίνεται να βγάζει ομιλία μπροστά σε αμερικανική σημαία.

MELANIATRUMP

Συγγνώμη για τη διαφήμιση με τη Μελάνια Τραμπ

“Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός πως το σχολείο παραδέχτηκε ότι παραβίασε τον νόμο. Είναι έτοιμοι να αφαιρέσουν τις διαφημιστικές πινακίδες και τις διαφημίσεις στο facebook”, δήλωσε η Nataša Pirc-Musar στο Associated Press. “Αναλύουμε ακόμα και πιθανά περαιτέρω νομικά βήματα”.

Η Μελάνια Τραμπ προσέλαβε το δικηγορικό γραφείο για να προστατεύσει την εικόνα της. Έχει εμφανιστεί σε διάφορα προϊόντα στην πατρίδα της, τη Σλοβενία. Από κέικ και εσώρουχα μέχρι και τουριστικές διαφημίσεις.

Η Pirc-Musar δήλωσε πως το φροντιστήριο εκμάθησης ξένων γλωσσών ζήτησε συγγνώμη για τις διαφημιστικές πινακίδες. Η δήλωση ωστόσο έπρεπε να δημοσιευτεί από τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Κροατίας και της Σλοβενίας.

“Λυπούμαστε πολύ που οι διαφημιστικές πινακίδες παρεξηγήθηκαν ως κάτι που σκόπευε να χλευάσει την πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής”, δήλωσε ο Ivis Buric. “Αυτό έπρεπε να είναι κάτι πολύ θετικό, να τη δείξουμε ως πρότυπο”, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ινστιτούτου.

Παραδέχτηκε πως η σύντομη διαφημιστική εκστρατεία αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένη λόγω της ευρείας δημοσιότητας που πήρε τοπικά και διεθνώς. Το σχολείο, όπως ανέφερε, σκόπευε να τοποθετήσει νέες διαφημιστικές πινακίδες αυτή τη φορά χωρίς την εικόνα της Μελάνια Τραμπ.

Πηγή: Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για πραγματική ειρήνη με τη Ρωσία
«Όλοι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας, κυρίως τις ΗΠΑ, αναζητώντας συμβιβαστικές λύσεις που θα μας ενισχύσουν και δεν θα μας αποδυναμώσουν»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Financial Times: Ποιους συμβιβασμούς θα μπορούσε να κάνει η Ουκρανία και ποιους όχι – Το παρασκήνιο του αμερικανικού σχεδίου ειρήνης και τα όρια που θέτει το Κίεβο
Εντατικές διαβουλεύσεις για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ - Οι «γκρίζες ζώνες» και οι δύσκολες παραχωρήσεις που απαιτούνται από το Κίεβο
Βλαντιμίρ Πούτιν Ντόναλντ Τραμπ
O πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη – «Πάντα φοβάσαι να ακούσεις αυτές τις λέξεις»
«Ένιωσα ότι, από τη στιγμή που συνέβη σε μένα και το αντιμετώπισα χάρη σε μια εξέταση, οφείλω να μιλήσω γι’ αυτό» είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας
O πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον