Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή στον πρίγκιπα Ερνέστο Αύγουστο του Ανόβερου

Φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή στον πρίγκιπα Ερνέστο Αύγουστο του Ανόβερου
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρίγκιπας Ερνέστος Αύγουστος του Ανόβερου, ο σύζυγος της Καρολίνας του Μονακό, καταδικάστηκε σήμερα από αυστριακό δικαστήριο σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή, για βιαιοπραγία και απειλές σε βάρος αστυνομικών και υπαλλήλων του, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο 67χρονος, στον οποίο απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, θα πρέπει επίσης να αναζητήσει έναν άλλο τόπο κατοικίας στην Αυστρία και να παρακολουθήσει συνεδρίες ψυχοθεραπείας.

Ο πρίγκιπας δικαζόταν στο δικαστήριο του Βελς, στην Άνω Αυστρία, και κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών. Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας ζήτησε συγγνώμη, αλλά επέλεξε να δηλώσει αθώος, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία βρισκόταν όταν έγιναν τα συμβάντα, πέρσι το καλοκαίρι.

Ο Ερνέστος-Αύγουστος κατηγορήθηκε ότι τραυμάτισε έναν αστυνομικό στα μέσα Ιουλίου, όταν αστυνομικοί μπήκαν στο κυνηγετικό περίπτερό του στο Γκρουνάου, ενώ εκείνος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και φαρμάκων. Πέντε ημέρες αργότερα απείλησε μια αστυνομικό ότι θα την χτυπούσε με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Τον Σεπτέμβριο, ο πρίγκιπας συνελήφθη επειδή απείλησε υπαλλήλους του.

Οι δικηγόροι του εξήγησαν στο δικαστήριο ότι ακολουθεί θεραπεία μετά από αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν ενώ «ήταν απομονωμένος επί χρόνια και τον είχε προδώσει ο ίδιος του ο γιος».

Ο πρίγκιπας, ο αρχηγός μιας από τις μεγαλύτερες αριστοκρατικές οικογένειες στην Ευρώπη, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε αντιπαράθεση με τον γιο του, τον οποίο κατηγορεί ότι θέλει να διασπαθίσει την οικογενειακή περιουσία στη Γερμανία και ιδίως τα κτήματα και τα δάση στην Κάτω Σαξονία. Στα τέλη του 2020 προσέφυγε σε δικαστήριο του Ανόβερου για να πάρει πίσω τον πύργο του Μαρίενμπουργκ, ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Γνωστός για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, ο Ερνέστος Αύγουστος του Ανόβερου είναι δισεγγονός του αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β΄, του τελευταίου Κάιζερ της Γερμανίας. Παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, με την οποία όμως είναι σε διάσταση από το 2009.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις