Κόσμος

G7: Επείγουσα βοήθεια 20 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Αμαζόνιο

Η Γαλλική Προεδρία διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό προορίζεται για την αποστολή Canadair για να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών του πλανήτη αποφάσισε να αποδεσμεύσει επείγουσα βοήθεια 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την Αμαζονία, κυρίως για να στείλει εκεί πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Η πραγματικότητα είναι πως για την επείγουσα βοήθεια χρειάζονται ιδιαίτερα χρηματοδότηση … διότι δεν έχουν τα κεφάλαια για να μπορέσουν να απογειωθούν τα αεροπλάνα, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα», δήλωσε γαλλική προεδρική πηγή, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από την αποστολή των αεροπλάνων, η G7 συμφώνησε σε μια πτυχή μεσοπρόθεσμης βοήθειας για την αναδάσωση, η οποία θα παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και για την οποία θα χρειαστεί η συμφωνία της Βραζιλίας, καθώς και συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους τοπικούς πληθυσμούς, διευκρινίσθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9