Κόσμος

Γαλλία: Ακόμα 600.000 πάπιες θα θανατωθούν, εξαιτίας της γρίπης των πτηνών

Η Γαλλία θα θανατώσει 600.000 πάπιες επιπλέον στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποφύγει την εξάπλωση του στελέχους της γρίπης των πτηνών H5N8, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Στεφάν Λε Φολ.

Η θανάτωση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της νοτιοδυτικής Γαλλίας Λαντ, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι γάλλοι παραγωγοί φουά γκρα.

“Θανατώσαμε ήδη πολλές πάπιες στο ανατολικό τμήμα αυτής της περιοχής. Γνωρίζουμε ότι παραμένει μια περιοχή στην οποία θα πρέπει να αναλάβουμε δράση για να θανατώσουμε όλες τις πάπιες”, δήλωσε ο υπουργός στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu.

Η Γαλλία και η Ουγγαρία είναι οι δύο χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό H5N8, ο οποίος το τελευταίο τρίμηνο εξαπλώνεται στην Ευρώπη καθώς και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Τον Ιανουάριο η Γαλλία εφάρμοσε ένα πρόγραμμα μαζικής θανάτωσης σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την εξάπλωση του ιού και πριν από ένα μήνα ανακοίνωσε ότι θα παγώσει την προληπτική θανάτωση μετά την επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης του ιού. Ωστόσο, ο αριθμός των αγροκτημάτων στα οποία εμφανίστηκαν κρούσματα συνέχισε να αυξάνεται.

Οι παραγωγοί φουά γκρα εκτιμούν ότι ο αριθμός των πτηνών που θανατώθηκαν εξαιτίας της γρίπης των πτηνών στη Γαλλία ξεπερνά τα 3,2 εκατομμύρια και προβλέπουν ότι θα αυξηθεί στα 3,4 καθώς η κυβέρνηση επεξέτεινε τα μέτρα θανάτωσης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έως τις 30 Νοεμβρίου η κατάθεση των εθνικών σχεδίων για το SAFE - Η Τουρκία χάνει την προθεσμία, λέει η Κομισιόν
«Η Νότια Κορέα και η Τουρκία έχουν καταθέσει επίσημα αίτημα για συμμετοχή στο SAFE, όμως η Επιτροπή δεν έχει εξετάσει ακόμα το αίτημά τους» τονίζει ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο πάπας Λέων και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος απήγγειλαν μαζί το «Πιστεύω» στη Νίκαια Βιθυνίας – Η κοινή έκκληση ενότητας
Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τελούν κοινή λειτουργία στο Ιζνίκ, 1.700 χρόνια μετά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια στιγμή εξαιρετικού συμβολισμού για την ενότητα των Χριστιανών
Ο Πάπας Λέων και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ανανεώθηκε πριν 16 λεπτά
18
Ο ΥΠΕΞ της Κίνας στη Ρωσία καθώς κλιμακώνονται οι συζητήσεις για την Ουκρανία
Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Ρωσία για στρατηγικές διαβουλεύσεις, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει το σχέδιο ειρήνης στην Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι
Άμστερνταμ: Έδεσαν, φίμωσαν και πέταξαν σε βάλτο 18χρονη γιατί «ντρόπιασε» το όνομά τους – Συνελήφθησαν τα δύο αδέφια της, διέφυγε στη Συρία ο πατέρας
Το άψυχο κορμί της βρέθηκε έξι μέρες μετά την εξαφάνισή της - DNA του πατέρα βρέθηκε κάτω από τα νύχια της, δείχνοντας ότι προσπάθησε να αντισταθεί
Το πτώμα της Ryan Al Najjar βρέθηκε 6 μέρες μετά την εξαφάνισή της 30