Κόσμος

Γαλλία: Εγκλωβισμένοι για πέντε ώρες, στο απόλυτο σκοτάδι μέσα στο Eurostar

Εκατοντάδες επιβάτες σε δύο τρένα της Eurostar εγκλωβίστηκαν τη νύκτα στη Γαλλία για περίπου πέντε ώρες έπειτα από ζημιά που υπέστη το εναέριο τροφοδοτικό καλώδιο.

Εξαγριωμένοι επιβάτες ανήρτησαν στο Twitter ότι εγκλωβίστηκαν μέσα στα τρένα 10 χιλιόμετρα από την Λιλ σε απόλυτο σκοτάδι, όταν αυτά ξαφνικά ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας της βλάβης λίγο μετά τις 6 μμ χθες Πέμπτη.

Η βλάβη ακινητοποίησε δύο υπερταχείες αμαξοστοιχίες, μία που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λονδίνο και μία Λονδίνο-Βρυξέλλες, ενώ επηρέασε τα δρομολόγια και άλλων τρένων Eurostar

“Σταμάτησε στο πουθενά. Χωρίς ρεύμα. Χωρίς εξήγηση. Ο χειριστής του τρένου έκανε επείγουσα έκκληση για γιατρό. Βγάλτε με από εδώ μέσα”, έγραψε στο Twitter ένας από τους επιβάτες, ο Φαμπιάν Νταρίζ.

“Εγκλωβισμένη μέσα σε τρένο Eurostar στην Λιλ για δύο ώρες λόγω διακοπής ρεύματος!!! Φοβάμαι ότι η νύχτα θα είναι μεγάλη!!”, έγραψε μία άλλη επιβάτις, η Άνι Γκρουμ.

Η εταιρεία έστειλε συμβατικά τρένα, με κινητήρες ντίζελ, για να μεταφέρουν τους επιβάτες στην Λιλ.

Η απολογία της εταιρείας

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Δυστυχώς ένα χαλασμένο εναέριο καλώδιο τροφοδοσίας είχε ως αποτέλεσμα δύο τρένα Eurostar να ακινητοποιηθούν έξω από την Λιλ και φροντίζουμε ώστε να παραλάβουμε τους επιβάτες με τρένο ντίζελ”.

Ο ίδιος είπε ότι οι πόρτες του τρένου μπορούσαν να ανοίξουν, αλλά δεν επέτρεψαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν για λόγους ασφαλείας μέχρι να έρθει το τρένο που θα τους μετέφερε.

Οι υπηρεσίες της Eurostar, που συνδέει σιδηροδρομικά τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για πολύωρες καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και τεχνικών προβλημάτων, ενώ πολλά είναι τα παράπονα επιβατών που κατηγορούν για αγένεια το προσωπικό των τρένων αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 212
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες