Κόσμος

Γαλλία-G7: Οι πρώτες κυρίες» σε μαθήματα σερφ! [video,pics]

Στην Γαλλία πραγματοποιείται η σύνοδος της G7 με τις «πρώτες κυρίες» να αφιερώνουν τη μέρα τους στην προστασία των ωκεανών. Πήραν δώρα από παιδιά και παρακολούθησαν επιδείξεις σερφ.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Γαλλία λόγω της συνόδου της G7. Οι «πρώτες κυρίες» μάλιστα είχαν μια ενδιαφέρουσα ημέρα την οποία αφιέρωσαν στην προστασία των ωκεανών και των υδάτων, αφού προηγουμένως παρακολούθησαν επιδείξεις σερφ και διάσωσης στη θάλασσα από νέους αθλητές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, όπου η Μπριζίτ Μακρόν προσπάθησε να αναδείξει τις τοπικές πρωτοβουλίες για τη σωτηρία των ωκεανών, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου εμφανίστηκε χαμογελαστή και χαλαρή, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας, η Μελάνια Τραμπ, η Άκιε Άμπε (σύζυγος του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε) η Σεσίλια Μορέλ (σύζυγος του προέδρου της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα) η Τζένι Μόρισον (σύζυγος του Αυστραλού πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον) καθώς και οι σύζυγοι του Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ντέιβιντ Μάλπας, προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, συναντήθηκαν με δύο πρωταθλητές του σερφ.

gallia

Είναι η ιδανική στιγμή για να μάθετε σήμερα το άθλημα!” τους είπε στα αγγλικά η Πολίν Αντό, μια 28χρονη, επαγγελματίας σέρφερ, η οποία τους παρουσίασε και “φιλικές προς το περιβάλλον” στολές του σερφ.

https://youtu.be/aMBye31Js1c

Οι “πρώτες κυρίες” χειροκρότησαν θερμά όταν δύο νεαρά κορίτσια δάμασαν ταυτόχρονα τα κύματα, ανεβασμένα στην ίδια σανίδα. Κατόπιν άκουσαν μια ομάδα παιδιών να τους εξηγεί γιατί είναι αναγκαίο να προστατευθούν οι ωκεανοί και γενικά οι υδάτινες πηγές, από τις χιονονιφάδες μέχρι τα κύματα. Η 7χρονη Φιλιπίν τους είπε ότι “αν φτιάχνουμε μόνοι μας το απορρυπαντικό μας, δεν βάζουμε μέσα χημικά κι έτσι μετά δεν καταλήγουν στη θάλασσα”.

gallia

Ο Λεό, 11 ετών, εξήγησε στη Μελάνια Τραμπ ότι σκέφθηκε να τοποθετήσει ένα χρονόμετρο στην ντουζιέρα του σπιτιού του για να μην ξοδεύει πολύ νερό όταν κάνει μπάνιο.

Τα παιδιά δώρισαν από ένα μικρό δέντρο –βελανιδιές και πεύκα– σε καθεμιά από τις “πρώτες κυρίες”.

gallia

“Σας ευχαριστούμε, παιδιά, χάρη σ’ εσάς οι ενήλικες θα κάνουν προόδους”, είπε η Μπριζίτ Μακρόν. Οι πρώτες κυρίες, που γευμάτισαν στη συνέχεια με θέα τη θάλασσα, δεν έκαναν άλλες δηλώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια