Κόσμος

Γαλλία: Για βιασμούς κατηγορείται ο υπουργός Ατόμων με Αναπηρία – Η δικαιολογία και η διάψευση

Αντιμέτωπος με καταγγελίες για βιασμούς ο Γάλλος υπουργός Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία. Ο Νταμιέν Αμπάντ αρνείται κατηγορηματικά ότι βίασε δύο γυναίκες που τον κατηγορούν.

Κληθείσα να σχολιάσει τις καταγγελίες σε βάρος του υπουργού, η νέα πρωθυπουργός της Γαλλίας, η Ελιζαμπέτ Μπορν απάντησε ότι δεν τις γνώριζε όταν διόρισε τον Αμπάντ.

«Θα είμαι ξεκάθαρη: Για όλα αυτά τα ζητήματα, της παρενόχλησης, της σεξουαλικής επίθεσης, δεν μπορεί να υπάρχει ασυλία και πρέπει να συνεχίσουμε τις ενέργειες ώστε οι γυναίκες που τυχόν θα είναι θύματα επίθεσης, παρενόχλησης, να μπορούν να μιλάνε ελεύθερα», απάντησε η Μπορν και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της θα αναλάβει τις συνέπειες για τον διορισμό του Αμπάντ «αν προκύψουν νέα στοιχεία και ανοίξει νέα υπόθεση». Δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Ο Νταμιέν Αμπάντ μπήκε στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε μόλις την 20ή Μαΐου μετά την επανεκλογή του Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Από τη δική του πλευρά ο Αμπάντ διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει βιάσει δύο γυναίκες έπειτα από τις κατηγορίες που δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή (22.05.2022) από την ιστοσελίδα Mediapart μέσα από ένα άρθρο που βασίστηκε σε συνεντεύξεις με τις καταγγέλλουσες.

Οι γυναίκες, τις οποίες επικαλείται η Mediapart, ισχυρίζονται ότι ο Αμπάντ τις υποχρέωσε να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί του και όπως λένε τα περιστατικά αυτά συνέβησαν στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011.

Μία από τις δύο τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία το 2017, αλλά η καταγγελία απορρίφθηκε χωρίς να υπάρξουν κάποιες ενέργειες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα αλλά και τον ίδιο τον Αμπάντ.

Γαλλία: Η ασθένεια που τον καθιστά ανήμπορο για βιασμούς

«Αμφισβητώ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας. Οι σεξουαλικές σχέσεις που είχα πάντα στη ζωή μου ήταν με αμοιβαία συναίνεση», είπε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η πάθησή του, η οποία ονομάζεται αρθρογρύπωση – ένα συγγενές νευρομυϊκό σύνδρομο, χαρακτηριζόμενο από σοβαρές πολλαπλές γενικευμένες συγκάμψεις των αρθρώσεων, μυϊκή αδυναμία και ίνωση, καθιστά σωματικά αδύνατο για εκείνον να διαπράξει αυτά για τα οποία κατηγορείται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στην Κύπρο: Αγνοείται ο Ρώσος μεγιστάνας Βλαντισλάβ Μπαουμγκέρτνερ – Έρευνες για τον εντοπισμό του
Η σύλληψή του στο Μινσκ το 2013, αποκορύφωμα της σύγκρουσης της Μόσχας με τη Λευκορωσία για το «καρτέλ» ποτάσας - Σε απόκρημνη περιοχή το τελευταίο σήμα του κινητού του
(AP Photo
Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Κατέρρευσε η ανακαινισμένη σκάλα και τα θύματα παγιδεύτηκαν στις φλόγες
«Η σκάλα δεν άντεξε το βάρος. Οι άνθρωποι καταπλακώθηκαν και έπεσαν στο υπόγειο», δήλωσε πηγή των ερευνών - Η μοιραία σερβιτόρα που άναψε τα κεριά - βεγγαλικά
Ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι, ιδιοκτήτες του μπαρ που πήρε φωτιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας