Κόσμος

Γαλλία: Η αστυνομία εκκένωσε δυο καταυλισμούς προσφύγων στο Παρίσι

Η αστυνομία στο Παρίσι προχώρησε στην εκκένωση δυο καταυλισμών μεταναστών στο βόρειο τμήμα της πόλης και στο προάστιο Σεν Ντενί.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε πως θα απομακρύνει όλους τους μετανάστες από ανεπίσημους καταυλισμούς στο Παρίσι μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η αστυνομία ανέφερε στο Twitter ότι συνολικά 1.606 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τους καταυλισμούς στο Παρίσι και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε στάδια της περιοχής για προσωρινή διαμονή.

Η αναπληρώτρια δήμαρχος του Παρισιού Ντομινίκ Βερσινί δήλωσε στο FranceInfo πως εκατοντάδες μετανάστες που διέμεναν στους καταυλισμούς “εξαφανίστηκαν” πριν από την επιχείρηση επειδή η νομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να πάνε σε επίσημο κατάλυμα.

Αυτή ήταν η 59η εκκένωση ανεπίσημων καταυλισμών από το καλοκαίρι του 2015 σύμφωνα με την κ. Βερσινί ενώ ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Παρίσι, Ντιντιέ Λαλεμάν δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει να στηθούν και πάλι τέτοιοι καταυλισμοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
FT: Χρηματιστής του Πιτ Χέγκσεθ επιχείρησε επενδύσεις στην άμυνα πριν τον πόλεμο - Φήμες για παραίτηση του υπουργού Πολέμου
Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει πόση ελευθερία είχε ο χρηματιστής να προχωρά σε επενδύσεις εξ ονόματος του υπουργού Χέγκσεθ, ούτε αν είχε προσωπικά γνώση ο υπουργός για τη θέση που επιδίωξε
U.S. Defense Secretary Pete Hegseth speaks during a cabinet meeting at the White House in Washington, D.C., U.S., March 26, 2026. REUTERS/Evelyn Hockstein 9