Κόσμος

Γαλλία – Κάννες: Άνοιξε την πόρτα του περιπολικού και μαχαίρωσε αστυνομικό

Επίθεση δέχτηκε ένας αστυνομικός στις Κάννες, όταν ένας άνδρας άνοιξε την πόρτα του περιπολικού και τον μαχαίρωσε.

Ο δράστης όπως φαίνεται είναι ισλαμιστής, καθώς είπε πως διέπραξε την ενέργεια αυτή «στο όνομα του προφήτη», εννοώντας τον Μωάμεθ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών επικρατέστερο σενάριο θεωρείται αυτό της «τρομοκρατικής» ενέργειας.

Ο δράστης όπως φαίνεται είναι ισλαμιστής, καθώς είπε πως διέπραξε την ενέργεια αυτή «στο όνομα του προφήτη», εννοώντας τον Μωάμεθ.

Η επίθεση διαπράχθηκε καθώς οι ανησυχίες των Γάλλων για την τρομοκρατία και τη βίαιη εγκληματικότητα ενδέχεται να διαδραματίσουν ρόλο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022.

Το δίκτυο BFMTV, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης, ανέφερε πως ο δράστης άνοιξε την πόρτα περιπολικού σταθμευμένου μπροστά στο αστυνομικό τμήμα και μαχαίρωσε τον άνδρα που βρισκόταν στο τιμόνι.

Κατόπιν προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν δεύτερο αστυνομικό μέσα στο όχημα, αλλά ένας τρίτος αστυνομικός μέσα στο αυτοκίνητο τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Οι πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου διευκρίνισαν ότι ο αστυνομικός σώθηκε χάρη στο ότι φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο καθώς ο δράστης τον μαχαίρωσε στο ύψος του θώρακα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή Τραμπ κατά CNN και New York Times: «Ψευδείς ειδήσεις – Καταστρέψαμε τα πυρηνικά του Ιράν ολοσχερώς»
Σύμφωνα με διαρροές από έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA), το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν εξουδετερώθηκε, αλλά μόνο καθυστέρησε «για μερικούς μήνες το πολύ»
Ντόναλντ Τραμπ
Εύθραυστη η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ: Ο Τραμπ επιμένει πως κατέστρεψε τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις – Νέες απειλές Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έβαλε και πάλι στο στόχαστρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Για fake news κατηγόρησε ο Αμερικανός πρόεδρος CNN και New York Times
Ντόναλντ Τραμπ 3
CNN: Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί δεν κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – «Άθικτο το ουράνιο»
Οι πρώτες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα Τραμπ περί ολικής καταστροφής του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ 18