Κόσμος

Γαλλία: Στα 100 δισ.ευρώ θα φτάσουν οι δαπάνες για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός

Η κυβέρνηση στη Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα πως θα υπερδιπλασιάσει τα χρήματα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Το ποσό από τα 45 δισ.ευρώ θα φτάσει τα 100 δισ.ευρώ στην προσπάθεια που κάνει η Γαλλία να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός, ενώ αυξάνει τις έκτακτες δαπάνες για τον τομέα της υγείας από τα 2 στα 7 δισεκατομμύρια για φέτος.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, μιλώντας στην εφημερίδα Les Echos, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει πως το πακέτο μέτρων θα φτάσει τα 100 δισεκ., ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από το 4% του ΑΕΠ της Γαλλίας.

«Αυτοί οι αριθμοί θα μπορούσαν να αλλάξουν καθώς η οικονομική κατάσταση και οι ανάγκες των επιχειρήσεων μεταβάλλονται ταχύτατα. Θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τις εταιρείες μας», τόνισε.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη δεύτερη αναθεώρηση του προϋπολογισμού της για το 2020 την προσεχή Τετάρτη. Η πρόβλεψη μέχρι στιγμής είναι ότι η γαλλική οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος κατά 6%, το υψηλότερο ποσοστό από το 1945.

Με την οικονομική δραστηριότητα σε ελεύθερη πτώση και τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης να αυξάνονται κατακόρυφα, το δημοσιονομικό έλλειμμα για φέτος ενδέχεται να ανέλθει στο 7,6% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 112% του ΑΕΠ, ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Νταρμανέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
10
Ο Τραμπ απειλεί τον Μασκ με απέλαση και περικοπή των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις του
ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα ανέφερε πως η Επιτροπή Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), επικεφαλής της οποίας ήταν για ένα τετράμηνο ο Μασκ, θα μπορούσε να περικόψει τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεών του
Ο Ντόναλντ Τραμπ 17