Κόσμος

Γαλλία: Το Συνταγματικό Συμβούλιο επικύρωσε την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη

Tο Συνταγματικό Συμβούλιο στη Γαλλία επικύρωσε σήμερα τα σχέδια της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα.

Συγκεκριμένα το Συνταγματικό Δικαστήριο στη Γαλλία επικύρωσε σήμερα τα βασικά σημεία του σχεδίου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μια από τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της δεύτερης θητείας του Εμανουέλ Μακρόν, κατά της οποίας συνδικάτα, κόμματα της αντιπολίτευσης και διαδηλωτές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εδώ και μήνες.

Τα μέλη του γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου επέκριναν ορισμένες δευτερεύουσες πτυχές της μεταρρύθμισης, αλλά δεν απέρριψαν το κύριο μέτρο που αυξάνει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Συμβουλίου.

Αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για να γίνει νόμος η πρόταση Μακρόν για το συνταξιοδοτικό δίνοντας έτσι μια μεγάλη νίκη στον Γάλλο πρόεδρο, την ώρα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι και τα συνδικάτα υπόσχονται πως θα συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις.

Ειδικότερα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του σχεδίου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που μόλις επικυρώθηκε από το Συνταγματικό Συμβούλιο.

“Ο αγώνας συνεχίζεται, αντέδρασε ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ενώ η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι “το πολιτικό μέλλον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος δεν επισφραγίστηκε”, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου που λήφθηκε έπειτα από μήνες διαδηλώσεων και πολιτικής διαμάχης εναντίον αυτού του εμβληματικού νομοσχεδίου της δεύτερης πενταετούς θητείας του Εμανουέλ Μακρόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας