Κόσμος

Γαλλία: Ζητά την άμεση απελευθέρωση της ανθρωπολόγου Φαριμπά Αντελχάχ από το Ιράν

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα την επιβολή κάθειρξης έξι ετών στη Γαλλοϊρανή ανθρωπολόγο Φαριμπά Αντελχάχ για “συνωμοσία με στόχο να πληγεί η εθνική ασφάλεια» του Ιράν και ζήτησε από την Τεχεράνη, την άμεση απελευθέρωσή της.

«Η καταδίκη αυτή, δε στηρίζεται σε οποιοδήποτε σοβαρό στοιχείο ή γεγονός και είναι έτσι, μία πολιτική απόφαση» ανέφερε μία ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου των Εξωτερικών.

«Παροτρύνουμε τις ιρανικές αρχές να απελευθερώσουν άμεσα την κυρία Αντελχάχ», αναφέρει η Γαλλία.

Η Γαλλοΐρανή ερευνήτρια του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po) του Παρισιού η Φαριμπά Αντελχάχ συνελήφθη το καλοκαίρι του 2019. 

Η Γαλλία είχε ανακοινώσει στις 15/7/2019 ότι προέβη “σε διαβήματα προς τις ιρανικές αρχές για να αποσπάσουν από την πλευρά τους πληροφορίες για την κατάσταση και τις συνθήκες σύλληψης της Φαριμπά Αντελχάχ και να ζητήσουν πρόσβαση σε προξενική προστασία, αλλά δεν έλαβαν καμιά ικανοποιητική απάντηση”.

“Η Γαλλία καλεί τις ιρανικές αρχές να ρίξουν άπλετο φως για την κατάσταση της Αντελχάχ και τους επαναλαμβάνει τα αιτήματά της, κυρίως αυτή για μια άδειας χωρίς καθυστέρηση για πρόσβαση σε προξενική προστασία”, ανέφερε τότε το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνών Ερευνών (Ceri) στο Παρίσι, η Φαριμπά Αντελχάχ συνεργαζόταν με διάφορα επιστημονικά περιοδικά όπως το “Iranian Studies” και το “La Revue des mondes musulmans et de la Mediterranee”. Η ίδια έχει γράψει πολλές δημοσιεύσεις για το Ιράν και το Αφγανιστάν, αναφέρει η ιστοσελίδα του Sciences Po.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπλεξίματα για Τραμπ: Κατηγορίες πως απέσυρε έγγραφα από τον φάκελο Επστάιν που τον μπλέκουν σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε μέσω της πλατφόρμας Χ, υποστηρίζοντας ότι «τίποτα δεν διαγράφηκε» και ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο διπλά έγγραφα, αποφάσεις μη δημοσιοποίησης ή στοιχεία εν εξελίξει έρευνας
Τζέφρι Επστάιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκαν παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία και τη Γάζα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ «συναντήθηκαν με νεαρούς πρόσφυγες και συμμετείχαν με τα παιδιά σε δραστηριότητες σχετικές με το ποδόσφαιρο, την τέχνη και τη μουσική», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ, φτάνουν στο Ειδικό Νοσοκομείο στο Αμμάν της Ιορδανίας
Η τράπεζα Edmond de Rothschild «παρακολουθεί στενά» την γενική διευθύντρια για τις σχέσεις της με τον Επστάιν
Οι σχέσεις της ντε Ροτσίλντ με τον Επστάιν άρχισαν το 2013, σύμφωνα με ανταλλαγές emai, οι οποίες υποδηλώνουν ότι ο επιχειρηματίας κατέλαβε εξέχουσα θέση, καθώς έγινε ο έμπιστος και στρατηγικός της σύμβουλος
Το λογότυπο της τράπεζας Edmond de Rothschild στη Γενεύη της Ελβετίας και ο Τζέφρι Επστάιν