Κόσμος

Γάλλος ψαράς επιτέθηκε με καμάκι…

Στην προσπάθειά του,  να μην απελευθερώσει έναν ερυθρό τόνο από τα δίχτυα... 

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Γάλλους ψαράδες και την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace με αφορμή το ψάρεμα του ερυθρού τόνου.

Η ένωση των Γάλλων αλιέων κατηγόρησε τη Greenpeace ότι επιτέθηκε σε έναν ψαρά στα ανοιχτά της Μάλτας, με την οργάνωση να ανταπαντά ότι ένας ακτιβιστής της,  έπεσε θύμα επίθεσης με καμάκι.

Οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις άρχισαν όταν η Greenpeace ανακοίνωσε πως ένας εθελοντής στην προσπάθειά του να απελευθερώσει έναν ερυθρό τόνο από τα δίχτυα ψαράδων δέχτηκε επίθεση με καμάκι από Γάλλο ψαρά.

Πρόκειται για τον Βρετανό Frank Huston που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Μάλτας.

Από την πλευρά τους,  οι ψαράδες κατηγόρησαν τη Greenpeace ότι  oι  ακτιβιστές της,   τους επιτέθηκαν, ενώ αμφισβήτησαν τα στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιεί η οργάνωση και που δείχνουν ότι το συγκεκριμένο είδος τόνου είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Η Greenpeace διατηρεί τα σκάφη Rainbow Warrior και Arctic Sunrise στη Μεσόγειο για να εμποδίσει το ψάρεμα του ερυθρού τόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, οι μέθοδοι αλιείας του ερυθρού τόνου που χρησιμοποιούνται έχουν προκαλέσει μείωση του πληθυσμού κατά 80% στη Μεσόγειο και τον Ανατολικό Ατλαντικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
14
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου