Κόσμος

Γάζα: Άρχισε στο Δικαστήριο της Χάγης η προσφυγή της Νότιας Αφρικής για γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων

Η ακροαματική διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης άρχισε σήμερα για την εξέταση της προσφυγής της Νότιας Αφρικής που ζητά την επείγουσα διακοπή των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, όπου «διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων».

Κατά την διάρκεια της διήμερης διαδικασίας, το Δικαστήριο της Χάγης θα ακούσει την επιχειρηματολογία της Νότιας Αφρικής, κατά την σημερινή συνεδρίαση, και την απάντηση του Ισραήλ, κατά την αυριανή συνεδρίαση.

Η δικαστική απόφαση για την λήψη επειγόντων μέτρων αναμένεται εντός του μήνα. Το Δικαστήριο δεν θα κρίνει εντός του χρονικού αυτού διαστήματος αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της ενάγουσας Νότιας Αφρικής περί γενοκτονίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στις φυλακές Κύπρου: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του – «Ανώτεροι» κατάδικοι φέρεται να τον χρησιμοποιούσαν ως «υπηρέτη»
Πηγές από το περιβάλλον των φυλακών, λένε ότι ο 23χρονος φέρεται να ήταν «σκλάβος» ισχυρότερων κρατουμένων, καθαρίζοντας κελιά και πλένοντας ρούχα υπό καθεστώς φόβου, πράγμα που ο νεαρός δεν άντεξε
Φυλακή
Bloomberg: Ο «δούρειος ίππος» υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία – Φόβοι ευρωπαίων για το σχέδιο Τραμπ στο Ντονμπάς
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι το σχέδιο Τραμπ τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μέσω δημιουργίας του Ντονμπάς ως αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, θα «ανοίξει» τον δρόμο στη Ρωσία για νέες επιθέσεις
Μια λήψη από drone δείχνει μια κατοικημένη περιοχή που έχει υποστεί ζημιές από τις συνεχείς ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην πόλη Κωστιάντινιβκα, στην περιοχή του Ντόνετσκ