Κόσμος

Γάζα: Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών – 3 νεκροί στον Λίβανο μετά από επιθέσεις με drones

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε στη Γάζα, ενώ τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στον Λίβανο από ισραηλινές επιθέσεις με drones

Παρά την εύθραυστη εκεχειρία στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, τα φονικά πυρά συνεχίζονται. Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν το Σάββατο (08.11.2025) ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.

Σύμφωνα με ιατρικούς αξιωματούχους στη Γάζα, το θύμα χτυπήθηκε από σφαίρες στρατιωτών από το Ισραήλ στα ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Μπουρέιτζ, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Πιο νότια στη Γάζα, διασώστες αναφέρουν ότι ένας ακόμη Παλαιστίνιος τραυματίστηκε από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στα δυτικά της Χαν Γιουνίς, σε μια περιοχή που έχει ήδη πληγεί βαριά από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς των τελευταίων μηνών. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα για σχόλιο.

Τρεις νεκροί από επιθέσεις με drones στον Λίβανο

Την ίδια ώρα, στον Λίβανο, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τρία άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις με drones, σύμφωνα με το Times of Israel.

Σύμφωνα με το επίσημο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA), δύο αδελφοί από την πόλη Σεμπάα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, χτυπήθηκαν ενώ κινούνταν με αυτοκίνητο στις πλαγιές του όρους Ερμών. Το όχημά τους τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επί τόπου.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε πλήγμα κοντά στη Σεμπάα, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν και σκοτώθηκαν δύο «διακινητές όπλων» που ανήκαν στις «Λιβανικές Δυνάμεις Αντίστασης», μια οργάνωση προσκείμενη στη Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι άνδρες αυτοί εμπλέκονταν στη μεταφορά όπλων που χρησιμοποιεί το φιλοϊρανικό κίνημα, κατά παράβαση των «διευθετήσεων» κατάπαυσης του πυρός που είχαν στόχο να τερματίσουν περισσότερους από δώδεκα μήνες έντασης στα σύνορα Ισραήλ–Λιβάνου.

«Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να δρουν για να εξουδετερώνουν κάθε απειλή κατά του κράτους του Ισραήλ», προειδοποίησε ο IDF σε ανακοίνωσή του.

Το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας αρχικά επιβεβαίωσε τον απολογισμό των δύο νεκρών στη Σεμπάα, προτού ανακοινώσει ένα ακόμη ισραηλινό πλήγμα εναντίον αυτοκινήτου στο χωριό Μπαραατσίτ, στο νότιο Λίβανο, που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες. Το πρωί του Σαββάτου, παρόμοια ισραηλινή επίθεση εναντίον οχήματος κοντά σε νοσοκομείο στην πόλη Μπιντ Τζμπέιλ, επίσης στο νότιο τμήμα της χώρας, είχε τραυματίσει επτά ανθρώπους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα περιστατικά αυτά αποτυπώνουν την επίμονη ένταση σε δύο μέτωπα – Γάζα και Λίβανο – όπου, παρά τις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός ή αποκλιμάκωσης, οι ανταλλαγές πυρών και τα στοχευμένα πλήγματα συνεχίζουν να προκαλούν θύματα μεταξύ των αμάχων και να τροφοδοτούν τον κίνδυνο μιας ευρύτερης περιφερειακής ανάφλεξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα