Κόσμος

Γέφυρα της Κριμαίας: Το φορτηγό που προκάλεσε την έκρηξη δεν πέρασε ποτέ από την Βουλγαρία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές στη Βουλγαρία διέψευσαν τις πληροφορίες που ήθελαν το φορτηγό που προκάλεσε την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας να έχει περάσει από τη χώρα.

Ο Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, ο επικεφαλής της ρωσικής Διερευνητικής Επιτροπής, υποστήριξε ότι το όχημα είχε περάσει από τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Νότια Οσετία και τη ρωσική περιοχή του Κρασνοντάρ προτού φθάσει στη γέφυρα.

“Διαπιστώθηκε αναμφισβήτητα ότι το φορτηγό που ανατινάχθηκε πάνω στη γέφυρα της Κριμαίας, δεν ήταν ποτέ στο έδαφος της Βουλγαρίας”, αναφέρει η βουλγαρική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. “Η βουλγαρική κυβέρνηση με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέψει το όνομα της χώρας να συνδεθεί με οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατική ενέργεια”, υπογραμμίζεται.

Η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της στην Ουκρανία μετά την έκρηξη στη γέφυρα. Την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ενορχήστρωσε την έκρηξη την οποία περιέγραψε ως “τρομοκρατική ενέργεια”.

Οι μαζικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών πόλεων από τη Ρωσία συνιστούν εγκλήματα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου, δήλωσαν σήμερα οι πρόεδροι της Ομάδας “Εννέα του Βουκουρεστίου”, στην οποία περιλαμβάνεται η Βουλγαρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στην Τενερίφη θα δέσει τελικά το κρουαζιερόπλοιο με τον χανταϊό - Επαναπατρίζονται όλοι οι ξένοι επιβάτες
Οι ξένοι επιβάτες δεν θα υποχρεωθούν να μπουν σε καραντίνα στην Ισπανία, καθώς η απόφαση αυτή εναπόκειται στις χώρες καταγωγής τους, πρόσθεσε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Μόνικα Γκαρθία Γκόμεθ
Το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius