Κόσμος

Γέφυρα της Κριμαίας: Το φορτηγό που προκάλεσε την έκρηξη δεν πέρασε ποτέ από την Βουλγαρία

Οι αρχές στη Βουλγαρία διέψευσαν τις πληροφορίες που ήθελαν το φορτηγό που προκάλεσε την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας να έχει περάσει από τη χώρα.

Ο Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, ο επικεφαλής της ρωσικής Διερευνητικής Επιτροπής, υποστήριξε ότι το όχημα είχε περάσει από τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Νότια Οσετία και τη ρωσική περιοχή του Κρασνοντάρ προτού φθάσει στη γέφυρα.

“Διαπιστώθηκε αναμφισβήτητα ότι το φορτηγό που ανατινάχθηκε πάνω στη γέφυρα της Κριμαίας, δεν ήταν ποτέ στο έδαφος της Βουλγαρίας”, αναφέρει η βουλγαρική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. “Η βουλγαρική κυβέρνηση με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέψει το όνομα της χώρας να συνδεθεί με οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατική ενέργεια”, υπογραμμίζεται.

Η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της στην Ουκρανία μετά την έκρηξη στη γέφυρα. Την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ενορχήστρωσε την έκρηξη την οποία περιέγραψε ως “τρομοκρατική ενέργεια”.

Οι μαζικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών πόλεων από τη Ρωσία συνιστούν εγκλήματα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου, δήλωσαν σήμερα οι πρόεδροι της Ομάδας “Εννέα του Βουκουρεστίου”, στην οποία περιλαμβάνεται η Βουλγαρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας – «Βγήκαν κολυμπώντας από τα παράθυρα για να γλιτώσουν»
Κάτοικοι καταγγέλλουν πως δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τον καιρό στις ευάλωτες περιοχές και πως δεν υπήρξε εντολή για εκκένωση των κατασκηνώσεων στις οποίες πέθαναν αρκετά παιδιά
Διασώστες
O Nετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης και μαζί αναζητούν χώρες για την μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων
«Αποκαθιστά την ειρήνη στη μια χώρα μετά την άλλη», τόνισε ο Νετανιάχου - Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως έχει εξασφαλίσει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες γύρω από το Ισραήλ για την απομάκρυνση των Παλαιστίνιων
REUTERS
5