Κόσμος

Γερμανία: Στο αρχείο η υπόθεση παρακολούθησης του κινητού της Μέρκελ

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε στο αρχείο την έρευνα για την υποτιθέμενη κατασκοπεία ενός κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA.

Η ομοσπονδία της Καρλσρούης (νοτιοδυτική Γερμανία) εγκατέλειψε την έρευνα επειδή οι κατηγορίες “δεν μπορούν να αποδειχθούν νόμιμα στο πλαίσιο μίας διαδικασίας του ποινικού δικαίου”, σύμφωνα με μία ανακοίνωση.

Η γερμανική δικαιοσύνη είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2014 την έναρξη μίας έρευνας “εναντίον αγνώστων” όσον αφορά πράξεις κατασκοπίας και δραστηριότητες προς όφελος μίας ξένης υπηρεσίας κατασκοπείας.

Η Γερμανία είχε συγκλονιστεί το καλοκαίρι του 2013 από τις αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με ένα τεράστιο σύστημα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και των διαδικτυακών επικοινωνιών γερμανών πολιτών, ακόμη και του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου, στη διάρκεια πολλών χρόνων.

Το σκάνδαλο επηρέασε βαθιά τη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποία είναι παραδοσιακά πολύ στενή. “Η κατασκοπεία μεταξύ φίλων δεν είναι καθόλου σωστή”, είχε δηλώσει τότε η Μέρκελ.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μελλοντικών επιχειρήσεων κατασκοπείας σε βάρος της Μέρκελ, αφήνοντας ντε φάκτο να εννοηθεί ότι έχουν γίνει στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Kαταγγελίες για ανάμιξη Ρωσίας και Γαλλίας μέσω των social media στις προεδρικές εκλογές της Ρουμανίας - Διαψεύδει το Παρίσι
Οι καταγγελίες έρχονται λίγες ώρες μετά τη διαγραφή των social media του υποψήφιου Τζόρτζε Σιμιόν ο οποίος κατήγγειλε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λογοκρισία
Telegram
Ο Έλτον Τζον κατά του ΑΙ: Αντιδρά με το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα πνευματικά δικαιώματα
Το νομοσχέδιο προβλέπει να εφαρμοστεί μία εξαίρεση στα πνευματικά δικαιώματα που θα διευκολύνει τις εταιρείες ΑΙ - Στο πλευρό του Έλτον Τζον η Ντούα Λίπα, οι Coldplay και άλλοι 400 καλλιτέχνες
Έλτον Τζον
4
Ο Ερντογάν έσφιξε το δάχτυλο του Μακρόν σε μια viral χειραψία όλο νόημα – Παιχνίδια εξουσίας από τον Τούρκο πρόεδρο
Πάρτι στα social media - «Ο Ερντογάν είναι μάστερ στη γεωπολιτική και τα "αγόρια" από την Ευρώπη είναι ερασιτέχνες. Δεν μπορείς να κερδίσεις από τον Ερντογάν»
Η απίστευτη χειρονομία του Ταγίπ Ερντογάν στον Μανουέλ Μακρόν 6
Πάπας Λέοντας και Ζελένσκι σε private τετ α τετ – Στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου, η σύζυγός του Ολένα
«Το Κίεβο είναι έτοιμο για συνομιλίες υπό οποιαδήποτε μορφή προκειμένου να επιτευχθούν πραγματικά αποτελέσματα για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Κατά τη συνάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πάπα Λέοντα 3