Κόσμος

Γερμανία: «Ασπίδα» το εμβόλιο για το τρίτο κύμα κορονοϊού

Oι πιθανότητες να διακοπεί το τρίτο κύμα του κορονοϊού με τους εμβολιασμούς είναι καλές, σύμφωνα με τον Ντομινίκ φον Στίλφριντ, πρόεδρο του Κεντρικού Ινστιτούτου «Zi», ενός ερευνητικού κέντρου των συμβεβλημένων με τα Ταμεία Γερμανών γιατρών.

«Με τα μοντέλα εμβολιασμών που κάνουμε υπολογίζουμε ότι το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση μέχρι τα μέσα Μαΐου και αυτό θα διέκοπτε πραγματικά τη δυναμική της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το σημαντικό είναι τώρα να εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των εξήντα ετών το συντομότερο δυνατόν, επειδή η θνησιμότητα αυξάνεται από αυτήν την ηλικιακή ομάδα», είπε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Mannheimer Morgen».

Το Κεντρικό Ινστιτούτου «Zi» εκτιμά ότι «περίπου 6,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων θα είναι διαθέσιμες για τα ιατρεία μέχρι τα μέσα Απριλίου. Από τις 25 Απριλίου θα αυξάνονται αισθητά κάθε εβδομάδα

Κατά βάσιν, δίνεται προτεραιότητα στα κέντρα εμβολιασμών, με 2,25 εκατομμύρια δόσεις εμβολιασμού την εβδομάδα. Ό,τι υπερβαίνει τον αριθμό αυτό μπορεί να δίνεται στα ιατρεία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αυξανόμενη συχνότητα κρουσμάτων ανά επτά ημέρες στην Γερμανία, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ινστιτούτου (Zi), είπε: «Η τιμή της συχνότητας θα γίνεται ολοένα και λιγότερο σημαντική. Πολύ πιο σημαντικός είναι ο βαθμός ανοσοποίησης, το ποσοστό των θεραπευμένων και εμβολιασμένων ατόμων στον πληθυσμό. (Πάντως) όπου οι τιμές συχνότητας των κρουσμάτων αυξάνονται στους ηλικιωμένους και δεν έχει επιτευχθεί σημαντική κάλυψη εμβολιασμών, θα πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός με περαιτέρω βήματα ανοίγματος».

Τέλος, για τα αυστηρά περοριστικά μέτρα είπε: «Το πρόβλημα είναι ότι το lockdown καθαυτό δεν προσφέρει καμία προστασία μακροπρόθεσμα. Βοηθά μόνο εφόσον είναι ενεργοποιημένο. Γι ‘αυτό συνεχίζουμε να έχουμε αυτά τα φαινόμενα γιο-γιο, δηλαδή οι αριθμοί των κρουσμάτων να αυξάνονται μετά το lockdown. Μακροπρόθεσμα βοηθά μόνο η ανοσοποίηση του πληθυσμού».

Πηγή:Mannheimer Morgen.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ