Κόσμος

Γερμανία: Αυτά είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας των κυβερνητικών εταίρων για το άσυλο!

Σε συμφωνία κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι στην Γερμανία (Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές, Σοσιαλδημοκράτες), οι οποίοι συνεδρίασαν προκειμένου να αποφασίσουν για την πολιτική που θα εφαρμοστεί στα θέματα ασύλου.

«Διαδικασίες μεταφοράς» αντί για κλειστά κέντρα ασύλου, επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου και επαναπροώθηση των προσφύγων που έχουν υποβάλει αίτηση σε άλλη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων στην Γερμανία, η οποία επετεύχθη το βράδυ της Πέμπτης, 05.07.2018.

Ικανοποίηση και ηρεμία (;) στην Γερμανία

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος δήλωσε «ικανοποιημένος», θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της Αστυνομίας και των αεροδρομίων, προκειμένου εντός 48 ωρών να διαπιστώνεται εάν ένα άτομο έχει υποβάλει ήδη αίτηση ασύλου σε άλλη χώρα.

[read4more]

Εάν έχει ήδη υποβάλει αίτηση, θα επαναπροωθείται στην συγκεκριμένη χώρα, εφόσον βεβαίως έχει προηγουμένως συναφθεί σχετική συμφωνία με την Γερμανία.

Αυτό το σημείο θεωρείται ίσως το δυσκολότερο της απόφασης της κυβέρνησης, παραδέχθηκε ο κ. Ζεεχόφερ, ο οποίος τόνισε ότι «επίκεινται δύσκολες διαπραγματεύσεις με χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

Οι κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν ακόμη να συζητήσουν ήδη εντός του έτους νέο μεταναστευτικό νόμο, κάτι που υπήρξε πάγιο αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών.

Σε αυτό το θέμα έχει μάλιστα σημειωθεί πρόοδος, είπε ο κ. Ζεεχόφερ, καθώς πολλά σημεία έχουν ήδη αποφασιστεί. Το μοντέλο που φαίνεται να προκρίνεται είναι αυτό του Καναδά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Ο Τραμπ «μαλακώνει» τις αντιδράσεις του για Ουκρανία και Γάζα – Φόβοι ότι η αλλαγή τακτικής θα ενθαρρύνει ρωσικές επιθέσεις
Σύμφωνα με τον βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ, Aaron David Miller, ο Τραμπ ίσως απλώς συνειδητοποίησε ότι οι συγκρούσεις είναι πολύ πιο δυσεπίλυτες από ό,τι είχε φανταστεί
Ντόναλντ Τραμπ
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2