Κόσμος

Γερμανία: Επίθεση Σολτς κατά AfD – «Είναι το κόμμα της Ρωσίας»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος μιλώντας ενώπιον της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής χαρακτήρισε την ακροδεξιά παράταξη Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) το «κόμμα της Ρωσίας».

Ο Ολαφς Σολτς απαντούσε σε ερώτηση μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD που χαρακτήρισε τις κυρώσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί σε βάρος της Μόσχας από τη Γερμανία και την ΕΕ «ανώφελες» και προέτρεψε να λειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream 2, ο οποίος θεωρητικά θα μετέφερε φυσικό αέριο από τη Ρωσία απευθείας στην αγορά της Γερμανίας.

Το έργο αυτό μπήκε στο ράφι μερικές ημέρες μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια. Η ροή του αερίου μέσω προϋπάρχοντος αγωγού, του Nord Stream 1, έχει μειωθεί τελευταία από τη ρωσική κρατική προμηθεύτρια αερίου Gazprom.

«Το AfD δεν είναι μόνο ακροδεξιό λαϊκιστικό κόμμα, αλλά είναι επίσης το κόμμα της Ρωσίας», αντέτεινε καυστικά ο κ. Σολτς.

Ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος επανέλαβε εξάλλου ότι η Γερμανία ετοιμάζεται να πάψει να αγοράζει φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος του Κρεμλίνου και οικοδομεί τις απαραίτητες υποδομές για αυτό. Έτσι, υποστήριξε, θα επιτευχθεί «αληθινή ενεργειακή ασφάλεια για τη Γερμανία», κάτι που θα είναι «προς το συμφέρον όλων των πολιτών».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ