Κόσμος

Γερμανία – Κορονοϊός: Μόνο εμβολιασμένοι με rapid test ή με τρίτη δόση στην ολομέλεια της Bundestag

Με τον κανόνα 2G+, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση στους πλήρως εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει με αρνητικό τεστ κορονοϊού λειτουργεί από χθες η ολομέλεια της Bundestag.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, στα κάτω διαζώματα της αίθουσα της Ολομέλειας επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση μόνο με τον κανόνα 2G+, ενώ σε όλους τους χώρους της Bundestag είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τύπου FFP-2. Μέχρι τώρα, αρκούσε η απλή χειρουργική μάσκα.

Οι νέοι περιορισμοί προκάλεσαν την αντίδραση της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας εμφανίστηκε χθες στην «ώρα του Καγκελάριου» με πλακάτ στα χρώματα του κόμματος και τη φράση: «Ελευθερία αντί διχασμού».

Όσοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία, αφού προηγουμένως υπεβλήθησαν σε τεστ, ενώ κάποιοι βουλευτές υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στα γραφεία τους, καθώς αρνήθηκαν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο.

Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μπέρμπελ Μπας ζήτησε κατ ́ επανάληψη από τους βουλευτές της AfD να αποσύρουν τα πλακάτ, απειλώντας μάλιστα να τους αποβάλει από την αίθουσα. «Μιλάω πολύ σοβαρά», δήλωσε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο και η διαμαρτυρία τερματίστηκε έπειτα από λίγο.

Την αντίρρησή τους για το μέτρο εξέφρασαν και κάποια στελέχη της Αριστεράς, με τη Ζάρα Βάγκενκνεχτ να κάνει λόγο για «περιθωριοποίηση» των βουλευτών.

Ο κανόνας 2G+ ισχύει πάντως ήδη για την πρόσβαση στην εστίαση, αλλά και σε πολλές δραστηριότητες, αθλητικές και πολιτιστικές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα