Κόσμος

Γερμανία: Μήνυση κατά ακροδεξιάς βουλευτού από την αστυνομία

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει μήνυση κατά μιας βουλευτού της ακροδεξιάς, η οποία έγραψε την Πρωτοχρονιά ένα μήνυμα κατά των μουσουλμάνων προσφύγων.

Το μήνυμα της βουλευτού του AFD Μπέατριξ φον Στορτς λογοκρίθηκε από το Twitter και το Facebook, ωστόσο η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας, η οποία αποτέλεσε τον στόχο του μηνύματος, δήλωσε ότι η βουλευτής μπορεί να κατηγορηθεί για “υποκίνηση μίσους”.

Η Γερμανίδα βουλευτής καταδίκαζε το γεγονός ότι η αστυνομία της Κολωνίας δημοσίευσε και στα αραβικά τα μηνύματά της για προσοχή και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού κατά τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά.

“Τι στον διάβολο συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα; Γιατί η αστυνομία δημοσιεύει πλέον τα επίσημα μηνύματά της στα αραβικά;”, έλεγε στο μήνυμά της η Μπέατριξ φον Στορτς.

“Απευθύνεται με αυτό το μέσο στις ορδές των βαρβάρων, των μουσουλμάνων και των βιαστών ανδρών, προσπαθώντας να τους καλοπιάσει;” προσέθετε σε σαφή αναφορά της στις σεξουαλικές επιθέσεις που είχαν δεχθεί τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς του 2016 πολλές γυναίκες στην Κολωνία από νεαρούς μετανάστες.

Το Twitter και το Facebook απέσυραν το αμφιλεγόμενο αυτό μήνυμα από τους λογαριασμούς της βουλευτού της AfD, βάσει ενός νέου νόμου στη Γερμανία που έχει στόχο να αποφεύγεται η ανάρτηση μηνυμάτων υποκίνησης μίσους στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μπέατριξ φον Στορτς καταδίκασε στη συνέχεια “το τέλος του κράτους δικαίου στη Γερμανία”.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου