Κόσμος

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μέρτς στηρίζει Ελλάδα και καταδικάζει την τουρκική επιθετικότητα – «Η στάση μας πρέπει να είναι σαφής»

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, στηρίζει ανοιχτά την Ελλάδα απέναντι στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας και καταδικάζει την κλιμάκωση της έντασης.

«Πρέπει να είναι σαφές ότι στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και ότι προσπαθούμε από κοινού με την Ελλάδα να λύσουμε αυτές τις διενέξεις», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξένους ανταποκριτές.

Ταυτόχρονα, επισήμανε και «θετικά στοιχεία» στην τουρκική πολιτική, όπως το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου για πολεμικά πλοία, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί συμβολή στην αποκλιμάκωση.

«Από την άλλη πλευρά βλέπουμε και επιθετικούς τόνους εναντίον της Ελλάδας και είναι σαφές πού θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να στέκει η Γερμανία: στο πλευρό της χώρας-μέλους Ελλάδας», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χουάν Κάρλος για πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Δεν υπήρξε ποτέ κάτι ερωτικό μεταξύ μας – Ήταν ψυχρή κι απόμακρη»
Ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, που ζει αυτοεξόριστος στο Άμπου Ντάμπι, σπάει τη σιωπή του για την πριγκίπισσα Νταϊάνα στη νέα του αυτοβιογραφία με τίτλο «Reconciliation»
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Χουάν Κάρλος