Κόσμος

Γερμανία: Σοκ από έρευνα για την Προτεσταντική Εκκλησία – Τουλάχιστον 9.355 παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά

Συγκλονίζουν τα στοιχεία έκθεσης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 9.355 ανήλικοι ενδέχεται να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στους κόλπους της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, κατέστη δυνατόν να καταμετρηθούν 2.225 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στην Προτεσταντική Εκκλησία της Γερμανίας, στις οποίες εμπλέκονταν 1.259 δράστες. Οι ερευνητές ωστόσο επισημαίνουν ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, επειδή δεν μπόρεσαν να μελετήσουν όλους τους φακέλους.

Ο Χάραλντ Ντρέσινγκ, ερευνητής στο Κεντρικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του Μανχάιμ υπολογίζει ότι ο αριθμός των δραστών μπορεί να ανέρχεται στις 3.500.

Η έκθεση των 800 σελίδων συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος της Προτεσταντικής Εκκλησίας. Στην έρευνα συμμετείχαν ειδικοί από διάφορα πανεπιστήμια και ινστιτούτα.

Σύμφωνα με τον Ντρέσινγκ, η Προτεσταντική Εκκλησία της Γερμανίας δεν ανταποκρίθηκε το ίδιο με την Καθολική όσον αφορά την έρευνα των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τις οποίες ωστόσο επέκρινε δριμύτατα. «Συγκρίνοντας τους δύο θεσμούς, η Προτεσταντική Εκκλησία δεν τα πήγε το ίδιο καλά», είπε ο Ντρέσινγκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισημαίνοντας ότι δεν δόθηκαν τα απαιτούμενα έγγραφα στους ερευνητές.

Στην Καθολική Εκκλησία της Γερμανίας, μια πανεπιστημιακή έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2018 έκανε λόγο για σεξουαλική κακοποίηση 3.677 παιδιών από μέλη του κλήρου μεταξύ 1946-2014. Όπως και στην Προτεσταντική Εκκλησία, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, επειδή οι μελετητές δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι