Κόσμος

Γερμανός ΥΠΕΞ: Ο Χάφταρ συμφώνησε για εκεχειρία στην Λιβύη

Εκεί που η Μόσχα απέτυχε, φαίνεται πως τα καταφέρνει η Γερμανία, που έπεισε τον Χάφταρ να συμφωνήσει σε εκεχειρία στην Λιβύη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή μιας εκεχειρίας στη χώρα, μεταδίδει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.

“Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία, παρά το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό”, μετέδωσε το n-tv επικαλούμενο τον Μάας, που έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον Χάφταρ στη Βεγγάζη.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1217824438621757441?s=20

Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε επίσης να παραβρεθεί ο Στρατάρχης Χάφταρ στη Διάσκεψη, κάτι που μέχρι χθες δεν ήταν βέβαιο.

Πάντως όπως μεταδίδουν λιβυκά μέσα ενημέρωσης, στην συνάντηση με τον Μάας ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ σημείωσε πως επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματός του για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων στη Λιβύη.

Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φάγιεζ αλ Σάρατζ είχε ανακοινώσει μέσω του γραφείου Τύπου του ότι θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη που θα διεξαχθεί στο Βερολίνου.

“Θα είμαστε παρόντες στο Βερολίνο” δήλωσε ο Σάρατζ κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης με μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και άλλους αξιωματούχους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Η Ευρώπη ανίκανη να καθορίσει πραγματικές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία
Οι σύμμαχοι του Κιέβου πολλαπλασιάζουν τις ανακοινώσεις αλλά δυσκολεύονται να προτείνουν μια συγκεκριμένη λύση για την προστασία της Ουκρανίας από νέα ρωσική επίθεση σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας
Γερμανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση του ΝΑΤΟ
Ισραήλ: Εγκρίθηκε το εποικιστικό σχέδιο οικοδόμησης στη ζώνη Ε1 στη Δυτική Όχθη – Απειλείται η λύση των δύο κρατών
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα διχοτομήσει τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη