Κόσμος

Πριγκίπισσα Charlotte Elizabeth Diana: Γιατί την ονόμασαν έτσι

Με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Πρίγκιπας William και η Δούκισα Kate ανακοίνωσαν τα τρία ονόματα της δευτερότοκης κορούλας τους. Γιατί όμως την ονόμασαν την πριγκίπισσα Charlotte Elizabeth Diana;

Το πρώτο όνομα είναι προς τιμήν του παππού της του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου αφού το Charlotte είναι η θηλυκή εκδοχή του.

Το όνομα επίσης έχει βασιλικές ρίζες αφού υπήρχαν Σαρλότ και στο παρελθόν αλλά εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Το 1744 η Βασίλισσα Charlotte είχε γεννηθεί με το όνομα Σοφία. Η Βασίλισσα Charlotte, ήταν παντρεμένη με τον Γεώργιο τον Γ’.

Έγινε Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας από τον γάμο της το 1761 έως την ένωση των δυο βασιλείων το 1801. Έτσι, έγινε Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας έως τον θάνατό της το 1818.

Το 1766 η Βασίλισσα Charlotte έφερε στον κόσμο μια κορούλα την οποία επίσης ονόμασε Charlotte.

Η μικρή Charlotte έγινε Πριγκίπισσα της Ουαλίας. Θα ήταν η επόμενη Βασίλισσα αλλά πέθανε σε ηλικία 21 ετών το 1817 την ώρα του τοκετού.

Επίσης κάποιοι λένε ότι η Kate ήθελε να ονομάσει την μικρή της κόρη Charlotte αφού είναι το μεσαίο όνομα της αδερφής της, Pippa.

Charlotte λέγεται και η 29χρονη επίσης πριγκίπισσα Charlotte Marie Pomeline Casiraghi, η οποία είναι το δεύτερο παιδί της Καρολίνας του Μονακό. Όμως, η κόρη του William και της Kate είναι 4η στην διαδοχή ενώ η συνονόματή της του Μονακό είναι 8η….

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήπιε ούτε γουλιά από τον καφέ που του προσέφεραν στη Σαουδική Αραβία και οργίασαν οι θεωρίες συνωμοσίας
Ο Τραμπ πήρε το φλιτζάνι, το κράτησε απλά στα χέρια του και το άφησε στο τραπέζι - «Ίσως να ήταν δηλητήριο», «δεν πίνει καφέ, μόνο Diet Coke» έγραψαν στα social media
Ντόναλντ Τραμπ και Σαουδάραβας ηγέτης Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν