Κόσμος

Γκάφα των αρχών – Εκαναν λάθος στο ένταλμα και απέφυγε ο Mr Wikileaks την σύλληψη

Λάθος στη διατύπωση του σουηδικού εντάλματος σύλληψης εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ του επέτρεψε να αποφύγει τη σύλληψη στην Βρετανία, αποκαλύπτουν σήμερα οι «Times» του Λονδίνου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται αστυνομική πηγή, η βρετανική αστυνομία γνώριζε πως ο Ασάνζ κρυβόταν ίσως στη νοτιοανατολική Βρετανία, αλλά δεν μπορούσε να επέμβει διότι το σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη.

Η Ιντερπόλ εξέδωσε την Τρίτη ένταλμα σύλληψης κατά του 39χρονου Ασάνζ, ο οποίος καταζητείται από τη Σουηδία ως ύποπτος για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση».

Το WikiLeaks αρχισε από την Κυριακή την σταδιακή δημοσιοποίηση 251.000 αμερικανικών απόρρητων διπλωματικών εγγράφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπρόσωπος του WikiLeaks υποστηρίζει ότι η δημοσίευση των εγγράφων δεν είναι παράνομη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινος εφιάλτης χωρίς τέλος σε Γαλλία και Ισπανία: Σκέψεις για εκκένωση του Μπορντό, πάνω από 325.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί
Στις προσπάθειες κατάσβεσης έχουν αποσταλεί και ελληνικά canadair που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος - Νέα πύρινα μέτωπα σε Βαλένθια και Τολέδο
Φωτιά
20