Κόσμος

Γκριμάτσες, λιποθυμίες και… πρίγκιπας Λούις – Οι εορτασμοί για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ

Οι εντυπωσιακές εκδηλώσεις στο Λονδίνο για τα 93α γενέθλια (ήταν τον Απρίλιο αλλά παραδοσιακά γιορτάζονται Ιούνιο) της Βασίλισσας Ελισάβετ είχαν… απ’ όλα: γκριμάτσες από τα δισέγγονά της, την πρώτη του μικρού πρίγκιπα Λούις στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ και την πρώτη εμφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ μετά τη γέννηση του γιου της.

1.400 στρατιώτες, 400 μουσικοί και 200 άλογα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Λονδίνο με αφορμή τα γενέθλια της βασίλισσας της Βρετανίας. Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε… μόνη, αφού ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος έχει πλέον αποσυρθεί από τις επίσημες υποχρεώσεις λόγω ηλικίας.

royals
Φωτογραφία Reuters

Αφού επιθεώρησε τα αγήματα (με τις λιποθυμίες να μη λείπουν ούτε φέτος), η Βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για να χαιρετίσει το πλήθος αλλά και να παρακολουθήσει τις πτήσεις των μαχητικών προς τιμήν της.

royals
Φωτογραφία Reuters
royals
Φωτογραφία Reuters

https://youtu.be/pkGY65nsP-E

Η εμφάνιση της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι του Μπάγκιχαμ είχε μια νέα… είσοδο: ήταν η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Λούις, το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, εμφανίστηκε σε ένα τέτοιο γεγονός. Δεν ήταν βέβαια ο μοναδικός που έκανε πρεμιέρα: για πρώτη φορά σε βασιλικό γεγονός μετά τη γέννηση του γιου της Άρτσι, εμφανίστηκε, πάντα στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι, και η Μέγκαν Μαρκλ.

royals meghan
Φωτογραφία Reuters
royals meghan
Φωτογραφία Reuters

Ο πρίγκιπας Λούις έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο με τις γκριμάτσες του όταν κόλλησε, μαζί με τον αδερφή του Σάρλοτ, το πρόσωπό του στα παράθυρα του παλατιού για να μπορεί να δει τι συμβαίνει έξω.

royals
Φωτογραφία Reuters

Και στο μπαλκόνι, άλλοτε στα χέρια του μπαμπά του και άλλοτε της μαμάς του, εντυπωσιάστηκε από τις πτήσεις των μαχητικών στον λονδρέζικο ουρανό. Αντίθετα από τον αδερφό του, πρίγκιπα Τζορτζ, που και φέτος έδειχνε να μην… εντυπωσιάζεται, την ώρα που η αδερφή τους, πριγκίπισσα Σάρλοτ, έδειχνε να έχει μπει καλύτερα απ’ όλους στον… βασιλικό της ρόλο και χαιρετούσε τον κόσμο!

royals
Φωτογραφία Reuters
royals
Φωτογραφία Reuters
royals
Φωτογραφία Reuters

Ήταν τόσο… χαρούμενος ο 13 μηνών Λούις, που χειροκρότησε με ενθουσιασμό αφού τελείωσε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Και όχι μόνο αυτό αλλά όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τον μετέφερε στο εσωτερικό του παλατιού, συνέχιζε να χαιρετά ενθουσιασμένος τους χιλιάδες Λονδρέζους που κατέκλυσαν τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για τους εορτασμούς προς τιμήν της Βασίλισσάς τους.

https://youtu.be/gBNJCfQc98I

Με πληροφορίες και από Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Το Κίεβο ενισχύει τα στρατεύματά του στο Ποκρόφσκ – Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει περικυκλώσει την στρατηγική πόλη
Καθώς οι μάχες εντείνονται στην ανατολική Ουκρανία, η Μόσχα υποστηρίζει ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο Ποκρόφσκ, ενώ το Κίεβο διαψεύδει κάθε περικύκλωση και ανακοινώνει την αποστολή ενισχύσεων στο μέτωπο του Ντονμπάς
Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόβσκ
Ανησυχία στο Βέλγιο λόγω drones πάνω από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στρατιωτικές βάσεις – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Έκλεισαν τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και της Λιέγης το βράδυ της Τρίτης (04.11.2025) - Περίπου 500 έως 1.000 επιβάτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο -
Brussels Airport
The Economist: Η μεγάλη νίκη των Δημοκρατικών σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια – Τι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ
Οι Δημοκρατικοί ενισχύθηκαν σημαντικά στις τοπικές εκλογές σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια, επιφέροντας ένα συμβολικό πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ
Υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης για το Δημοκρατικό Κόμμα Ζοράν Μαμντάνι