Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αυθεντικό το video με τον Γάλλο όμηρο των τζιχαντιστών

Αυθεντικό το video με τον Γάλλο όμηρο των τζιχαντιστών

Ένα ακόμη video με όμηρο που απειλείται με εκτέλεση κάνει το γύρο του κόσμου. Αυτή τη φορά όμηρος είναι ένας Γάλλος, που απήχθη στην Αλγερία και οι τζιχαντιστές απειλούν να τον εκτελέσουν.

Το video είναι αυθεντικό, αποφάνθηκε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Έχουμε επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο που εμφανίζει εικόνες του Γάλλου ομήρου Ερβί Γκουρντέλ ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την Κυριακή στην περιοχή Τιζί Ουζού της Αλγερίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι απειλές από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση δείχνουν για μια ακόμη φορά την ακραία σκληρότητα της Daech (Ισλαμικού Κράτους) και εκείνων των ομάδων που λένε ότι συνδέονται μαζί του» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Στην Αλγερία έχει τη βάση της η οργάνωση “Στρατιώτες του Χαλιφάτου” η οποία στις 14 Σεπτεμβρίου διακήρυξε την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος. Η ακραία οργάνωση λέει ότι θα σκοτώσει τον Γάλλο όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Όμως ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράντ Φαμπιούς δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι «δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης» αναφερόμενος στις απειλές των ισλαμιστών της Αλγερίας ότι θα εκτελέσουν τον 55χρονο Γάλλο τουρίστα που ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας πιάστηκε όμηρος από τους τζιχναστιστές.

«Μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί να μεταβάλει τη θέση της Γαλλίας», δήλωσε ο Φαμπιούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλεμος! Αμερικανοί και άραβες βομβαρδίζουν θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία…

Η αφίσα γκέι πάρτι που έβαλε φωτιά στο διαδίκτυο! (φωτό)

Τζιχαντιστές: “Κόψτε τους τα κεφάλια, σκοτώστε τους με οποιονδήποτε τρόπο!”

Σταυροδρόμι τρομοκρατίας η Κύπρος; Πως περνούν οι τζιχαντιστές στη Συρία

Έλληνας σε στρατόπεδο τζιχαντιστών – Συναγερμός στην ΕΥΠ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε