Κόσμος

Γράφει ιστορία ο Καναδάς – Νομιμοποιεί την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Ο Καναδάς θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη χώρα της G7 που νομιμοποιεί την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Η νομιμοποιήση της ήταν μάλιστα μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Τριντό.

Η γερουσία του Καναδά ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς και θα γίνει η πρώτη χώρα της G7 που νομιμοποιεί το ελαφρύ αυτό ναρκωτικό, με τον νόμο να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο.

Χθες Πέμπτη η πλειονότητα των γερουσιαστών (56 υπέρ, 30 κατά και μία αποχή) ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Το νομοσχέδιο για την κάνναβη, έπειτα από τις τροποποιήσεις που έγιναν από τους γερουσιαστές, τώρα πρέπει να εγκριθεί από τους βουλευτές για να υιοθετηθεί οριστικά προτού λάβει τη βασιλική σφραγίδα.

Εξαιτίας της διακοπής των εργασιών του κοινοβουλίου του Καναδά σε δύο εβδομάδες και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, το νομοσχέδιο ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο.

Η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι νόμιμη μέχρι στιγμής στην Ουρουγουάη.

Πρώτη χωρά της G7 που νομιμοποιείται η κάνναβη

Όμως ο Καναδάς θα είναι η πρώτη χώρα της G7 που νομιμοποιεί το ελαφρύ αυτό ναρκωτικό, μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Τριντό, ο οποίος μάλιστα είναι πεπεισμένος ότι μετά τον Καναδά θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες χώρες.

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου χθες η υπουργός Δικαιοσύνης Τζόντι Ουίλσον – Ρέιμπουλντ επανέλαβε τα επιχειρήματά της, εκτιμώντας ότι χάρη στη νέα νομοθεσία «θα δημιουργηθεί μια αγορά που θα ελέγχεται αυστηρά, προκειμένου η κάνναβη να μείνει μακριά από τους νέους και να μην μπορούν να την εκμεταλλευθούν οι εγκληματίες».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος Ισραηλινού πρώην συμβούλου του Νετανιάχου – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Άινχορν έχει λάβει οδηγία να μην επικοινωνεί με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ σήμερα ζει στη Σερβία, όπου πρόσφατα ανακρίθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πανικό: Οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια» αν κριθούν παράνομοι οι δασμοί
«Την πατήσαμε» εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, υποστήριξε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ήταν σε θέση» να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά
Ντόναλντ Τραμπ 8