Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γρίφος η παραίτηση του ηθοποιού Τομ Σέλεκ από την Εθνική Ένωση Όπλων

Γρίφος η παραίτηση του ηθοποιού Τομ Σέλεκ από την Εθνική Ένωση Όπλων

Ο ηθοποιός Τομ Σέλεκ, πρωταγωνιστής τηλεοπτικών αστυνομικών σειρών όπως το “Magnum, P.I.” και το “Blue Bloods” και μανιώδης συλλέκτης όπλων, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) των ΗΠΑ.

“Παραιτήθηκε από το συμβούλιο της NRA λόγω του βεβαρυμένου προγράμματός του και των πολλών υποχρεώσεών του. Ο κ. Σέλεκ παραμένει μέλος της NRA”, δήλωσε η εκπρόσωπός του, Ανέτ Γουόλφ.

Στην επανεκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο για τριετή θητεία το 2017, ο 73χρονος Σέλεκ έλαβε 11.000 ψήφους, σχεδόν 20.000 περισσότερες σε σχέση με τον επόμενο πλησιέστερο υποψήφιο.

Όταν ρωτήθηκε σε τηλεφωνική συνέντευξη αν η παραίτηση του Τομ Σέλεκ από το διοικητικό συμβούλιο έχει σχέση με την πολιτική της NRA, η Γουόλφ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ιστότοπο The Trace που καλύπτει δημοσιογραφικά θέματα που έχουν σχέση με τα όπλα και τη βία των όπλων στις ΗΠΑ, ο Τομ Σέλεκ είναι μέλος της NRA από τότε που ήταν 8 ετών και υπηρετεί το 76μελές διοικητικό συμβούλιο της ένωσης από το 2005. Ο ηθοποιός και παραγωγός από το Ντιτρόιτ έχει δωρίσει τουφέκια και περίστροφα από ρόλους που είχε υποδυθεί στο Εθνικό Μουσείο Πυροβόλων Όπλων της NRA.

Η NRA δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις